Biden támogatja Ukrajnát az oroszokkal szemben

2021. április 4. 21:37
Blinken külügyminiszter is kifejezte rendíthetetlen támogatását Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett.

Két napja lapunk is beszámolt arról, hogy telefonon egyeztetett egymással a Donyec-medencei válságról Joe Biden és Volodimir Zelenszkij.

A tárgyalás után közleményt tett közzé a Fehér Ház, amelyről a Népszava ad hírt.

Az amerikai elnök megismételte, hogy támogatja az Egyesült Államok Ukrajnával folytatott „stratégiai partnerségét” és Zelenszkij korrupcióellenes programját, amely közös demokratikus értékeinken alapul, igazságosságot, biztonságot és jólétet biztosít Ukrajna népének – tette hozzá a Fehér Ház. 

Még a telefonos megbeszélés előtt Antony Blinken külügyminiszter és az USA legfontosabb tisztségviselői több alkalommal is egyeztettek a kérdésről ukrán kollégáikkal a Politico értesülései szerint. Blinken az egyik hívás során kifejezte rendíthetetlen támogatását Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett, az orosz agresszióval szemben – közölte a Külügyminisztérium a Fox News beszámolója szerint. 

A Népszava szerint a hívás alighanem összefügg azzal, hogy több ezer orosz katona vonult fel az ukrán határ mellett. Az elmúlt hetekben több összecsapásra is sor került a Donbasz térségében, holott tavaly július óta hivatalosan tűzszünet van érvényben a régiót uraló szakadárok és az ukrán kormány közt. Az ukrán kormány azzal vádolta meg Oroszországot, hogy tüzérségi támadást hajtott végre az ukrán hadsereg ellen, amely miatt négy katona meghalt.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elég vacakul néz ki, hogy a Biden család gazdaságilag érdekelt Ukrajnában.

A háborúkat már nem a katonák fogják megvívni, persze lesznek még helyi csatározások. A globális érdekcsoportok harci terepe az élelmiszer termelés és forgalmazás, a termelői és forgalmazói piacok megszerzése. S persze a vízkészletek birtoklása.

Az ukrán nép szabadságvágyának, jólét utáni epekedésének, az új demokráciának, a nyugathoz való tartozás örömének köszönhetően a Monsanto és a Pioneer évek óta jelen van az ukrán agráriumban, s hatalmas földterületeket bérelhetnek abban az országban, amely a világ legnagyobb feketeföld készletével rendelkezik.

A világ legnagyobb GMO vetőmagtermelőjét, a Monsantot a Bayer AG 2018-ban megvásárolta, létrejött a világ legnagyobb vetőmag -és növényvédőszer gyártó cége.

Az ukrán földeken megtermelt GMO termékek legnagyobb célpiaca Nyugat-Európa. Nem lesz szükség atomháborúra, elég uralni az élelmiszerpiacot.

De kedves magyar fogyasztó már most sem örülj, miközben fogyasztod az egészségtelenebbnél egészségtelenebb, nagy multiknál vásárolt termékekből készült ünnepi eledeledet. A GMO termékek már most is ott vigyorognak a tányérodon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés