Nehéz múltja miatt nem küldtek börtönbe egy transz neonácit Amerikában

2021. április 2. 15:41
A 21 éves Taylor Parker-Dipeppe egy fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportnak volt a tagja.

Egy amerikai bíró arra hivatkozva nem küldött börtönbe egy transznemű neonácit, hogy „nehéz múltja” volt. 

A 21 éves Taylor Parker-Dipeppe az Atomwaffen Division nevű neonáci csoport tagja volt, amely zsidó és afro-amerikai újságíróknak küldött fenyegetéseket. Szerdán egy állami bíró úgy döntött, hogy a fiatalnak, aki elrejtette transzneműségét a csoport többi tagja elől, nem kell leülnie a börtönbüntetését mondván „már eleget szenvedett” – számolt be a New York Post nyomán a Neokohn.

Parker-Dipeppét még tavaly tartóztatták le három társával együtt, akik mind tagjai voltak

egy fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportnak.

„Itt jártak a helyi nácik” – a nyomozók beszámolója szerint a fiatalok ilyen feliratú posztereket akartak ragasztani több újságíró házára. Parker-Dieppe bűnösnek vallotta magát leveles fenyegetés és online zaklatás vádjában.

A főügyész-helyettes azonban figyelembe vette a vádlott múltját, – Parker-Dieppe iskolája tinédzser korában 50 ezer dollárt fizetett neki, miután a bíróság úgy ítélte meg, hogy az iskola nem védte meg őt társai csúfolódásával szemben, később a család Floridába költözött, ahol édesanyja új férje többször bántalmazta – de úgy ítélte meg, hogy a félelemkeltéssel hozzájárult ahhoz a közhangulathoz, amely miatt több csoport veszélyeztetve érzi magát. Woods 16 hónap börtönt kért a vádlott számára.

Az ügyvéd sem tagadta a bűnösséget, de azt állította, hogy a börtön elviselhetetlen lenne védettje számára, aki egy erőszakos apával, majd később egy alkoholista mostohaapával nőtt fel, akik

nem fogadták el, hogy ő nem lány, hanem fiú akar lenni.

Egy állami bíró szerdán úgy döntött, hogy a vádlottat szabadlábra helyezi, mivel már „eleget szenvedett a nemi zavarainak következtében”.

Az Atomwaffe csoportot egyébként 2016-ban alapították, és azóta több, mint egy tucat tagjukat tartóztatta le a rendőrség. A csoporthoz több gyilkosság is köthető, 2017-ben lelőttek két férfit Floridában, 2018-ban pedig egy egyetemistát Kaliforniában.

A nyomozók szerint Parker-Dieppe csak alacsony szinten vett részt a konspirációban, amelynek szervezői elmondásuk szerint „faji háborút” szerettek volna kirobbantani.

Nyitókép: Az Atomwaffe Division tagjai. Forrás: The Soufan Center/Neokohn

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés