Szájer József megtörte a brüsszeli eset óta tartó hallgatását

2021. március 24. 21:49
Közleményben reagált Szájer József a tavaly novemberi brüsszeli botrányára, melyről szerdán kerültek nyilvánosságra újabb felvételek.

„Belgiumi ügyvédem a mai napon azt közölte velem, hogy a belga ügyészség tájékoztatta, a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta, és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19 korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem" 

Az ügy lezárult, annak kapcsán az alábbi nyilatkozatot teszem:

„A politikát három és fél évtizede szabadságharcosként kezdtem. A kommunista diktatúra ellen, Magyarország függetlenségéért, Európa újraegyesítéséért és azért küzdöttem, hogy minden magyar szabad emberként élhessen a hazájában. Ez a harc sikeres volt. Mindig a nemzet közös ügyét néztem, magamat soha előre nem toltam, politikus harcostársaimat tiszteltem, a választók által rám bízott képviselői munkát tisztességgel elvégeztem és ellenfeleimmel is méltányosan bántam. Az európai politizálás tizenhat éve során a magyar nemzet érdekeit és szabadságát szolgáltam, hazámat megalkuvás nélkül, mindig megvédtem a nemtelen, külső, hungarofób támadások ellen. A 2020 november 27-i magatartásomért – mandátumomról és párttagságomról való gyors lemondással – vállaltam a politikai felelősséget, azért mindenkit megkövettem. Az elmúlt hónapokban számos méltánytalan, vagy gyűlölködő támadás is ért, de együttérző megnyilvánulásokat is kaptam. Megköszönöm mindenkinek, aki a legnehezebb időszakban lelki támaszt, vigaszt és segítséget nyújtott. Mindig tiszteletben tartottam az emberi méltóságot és a mindenkinek a magánélethez való jogát. Harminc éves politikai pályám során homofób megnyilvánulást nem tettem; beszédeim, írásaim, interjúim vizsgálatával – amelyek itt, ezen a honlapon (www.szajer.hu) is szinte hiánytalanul hozzáférhetőek – erről bárki meggyőződhet. Képviselői pozíciómról való lemondással megszűnt nyilvános közszereplői státuszom. A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog. Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárom”.

 

Fotó: MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel

Összesen 302 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annak örülök, hogy nem tettél kárt magadban, pedig igen nagy volt rajtad a teher.
Remélem a családod is kitartott melletted.
Lelkileg még rendbe kellene jönnöd.
Jó lenne, ha tovább tudnál dolgozni valamilyen területen. Egyetemi oktatókén, vagy tanácsadóként.

Válaszok:
packó | 2021. március 25. 8:20

Részemről OK. Mondjuk én komolyan sajnáltam kezdettől.

És még egy ereszcsatorna is!

Ez egy egyenesebb, gerincesebb kiállás, mint amit a ballib térfélről bárki, bármikor az elmúlt 30 évben tanúsított.

És most hosszan lehetne sorolni, akik jelenleg is ballib politikusok, pedig...

Ha Szájer a buzilobbit képviselte volna a másik oldalon, akkor ez vagy nem történik meg, vagy áldozat lenne, akinek megsértették a mássághoz való jogát. Az itteni ellenzékiek kórusban siratnák.

... dr. Czeglédy, Botka, Gréczy, Niedermüller, Tóth Csaba, Fekete-Győr stb. stb. stb.

Felmerül a kérdés, hogy miért pont most hozzák nyilvánosságra a felvételt?
Talán azért, mert az epp-ben több korrupciós ügy kibukott. A Fidesz kilépett.
Bosszú a kilépésért és a saját korrupciojukrol való figyelemelterelés. Ezzel tippelni lehet a megrendelőnek is. Viszont bebizonyosodott, hogy a többi képviselőnek ellen nem találtak semmit.
Ha választanom kéne, akkor inkább a csendes, meleg magánéletét élő sokkal szimpatikusabb, mint a korrupt képviselők. Szájer nem károsította meg a társadalmat, meg g a korruptok igen.
Tiszteletem Szájernak.

"ellenfeleimmel is méltányosan bántam"
Meghálálták? Nem!

A tanulságot le kell vonni ebből!

#szájermellett

#szájermellett

Nem állítottam, hogy unikum. Csak egy marginális kisebbséghez tartozik, de nem támogatta ennek a kisebbségnek a túlreprezentálását. Szájer a magánéleti beállítottságát nem akarta másokra is ráerőltetni. Nem támogatta a melegházasságot, nem támogatta az LMBT jogok kiterjesztését, Tudomásul vette, hogy a többség ezt nem fogadná el.

A lényeg nem az, hogy Szájer mit csinált. A lényeg az, hogy a Fidesz mit nem csinált.
Nem óvta meg a magyar kormányt ettől a blamától és nem tette lehetetlenné, hogy magas beosztású, valójában mindenféle szintű funkcionáriusa ne legyen zsarolható.
Zsarolható pedig az, aki bűnt vagy botrányos dolgot követ el, amit takargatni akar.
A Fidesz nem bizonyította a társadalomnak, hogy a zsarolhatóságot meg tudja akadályozni. Azt bizonyította, hogy nem tudja és a szemembe még azt is bizonyította, hogy azt se tudja mi fán terem ez a rendészeti tevékenység. Hiszen beismerten harminc éve fungál élpozícióban ez az elszabadult hajóágyú. És nem csak ő, hanem a felelős pozícióban lévő felesége is, aki szintén zsarolható, mert nyilván nem közömbös számára a férje hitelessége. Meri valaki is állítani, hogy a bíróságok ilyen-olyan furcsa ítéletei körül nem legyeskedhetnek zsarolók dögivel?

Tisztelet az elvégzett munkáért és remélem, a háttérből tovább dolgozik.
A nemzetközi titkosszolgálatok eléggé kiadták magukat. Nyilván politikai nyomásra

Te nem érted. A Fidesz Szájer szakmaiságát és nem a szexuális beállítottságát nézte. Komolyan véve, hogy ez utóbbi magánügy, és amíg Szájer is így kezeli, semmit nem befolyásol. Szájer nem lett volna köteles egy saját magára nézve is - fogalmazzunk így - kirekesztő törvényt megalkotni, de megtette. Nem akarta saját beállítottságát túlreprezentálni.

De az ellenzék képtelen volt így hozzáállni. A brüsszeli kijárási tilalom megszegése tekintetében mindegy volt, hogy Szájer miért szegte meg, az önmagában szabálysértés volt, de az ellenzék ezt mégis a miértre hegyezte ki.

Az nem volna OK, ha kapaszkodna a székébe. Egy szóval sem mondtam, hogy "nem történt semmi..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés