Nem nyomoznak Magyarországon a cigicsempész MSZP-s ellen

2021. március 23. 13:19
Jogsegélykérelem sem érkezett még az ukrán hatóságoktól az ügyben.

„Hogy áll a Legény Zsolthoz kapcsolódó dohányáru-csempészés ügyének felderítése?” írta Budai Gyula fideszes országgyűlési Polt Péter legfőbb ügyésznek.

Legény Zsolt tavaly decemberben, akkor még az MSZP etikai tanácsának elnökeként bukott le, miután autója csomagtartójában több karton cigit próbált átcsempészni az ukrán határon. Az MSZP közleménye szerint még aznap lemondott minden párttisztségéről, és kilépett a szocialista pártból.

Amikor megérkeztek, kinyitottam az autót és én voltam a legjobban ledöbbenve. Tele volt cigarettával. Az a cigaretta nem az enyém, nem én vásároltam, nem tudom, hogy került bele az autóba”

nyilatkozta később Legény Zsolt.

Budai Gyula szerint az ügy számos kérdést felvet, véleménye szerint nem lehet elvetni annak lehetőségét, hogy az egykori kéőviselő csempészkörökkel áll kapcsolatban.

Polt Péter válaszából kiderült, hogy Magyarországon nem indult büntetőeljárás Legény Zsolt ügyében, a csempészés miatt az ukrán hatóságok intézkedtek. A legfőbb ügyész azt is elárulta, hogy ukrán igazságügyi szervektől jogsegélykérelem még nem érkezett.

Kép forrása: Facebook

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés