Kongói menekült képviseli Svédországot idén az Eurovíziós Dalfesztiválon

2021. március 18. 6:52
A beérkezett közel 17 millió szavaztból 3 milliót a győztes dalra adtak le a nézők.

Kongói menekült képviseli Svédországot idén az Eurovíziós Dalfesztiválon – írja a Demokrata.hu. A cikkből kiderül:A 19 éves kongói származású Tousin „Tusse” Chiza toronymagasan nyerte meg Svédország nemzeti Eurovíziós dalválogatóját, a Melodifestivalent.Tusse a Kongói Demokratikus Köztársaságban született 2002-ben, nyolcéves korában pedig Svédországba menekült, ahol egy menekülttáborba került, mielőtt egy kullsbjörkeni család 2015-ben örökbe fogadta a bevándorló fiút.

A 19 éves énekes Svédország nemzeti eurovíziós dalválogatójára, a Melodifestivalenre jelentkezett idén „Voices” című dalával. Tusse dala megnyerte a nemzetközi zsűri szavazását, de a svéd közönség összes korosztálya is az első helyre rangsorolta a dalt. A beérkezett közel 17 millió szavaztból 3 milliót a győztes dalra adtak le a nézők, ezzel toronymagasan megnyerte a verseny döntőjét. Svédország egyébként az Eurovíziós Dalfesztiválok egyik legsikeresebb nemzete, eddig összesen hatszor nyerték meg a zenei versenyt – először 1974-ben az ABBA-nak köszönhetően, legutóbb pedig 2015-ben.

A svéd közönség évtizedek óta hatalmas rajongója is a dalfesztiválnak: a nemzeti dalválasztó műsorsorozat, a Melodifestivalen rendszerint minden évben a legnézettebb műsorok közé tartozik Svédországban. Az idei döntőt 3,6 millióan nézték végig, ami a tévénéző lakosságnak több, mint a 81 százalékát jelentette.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na jó jó, de transzszexuális? Mert négernek lenni manapság már nem elég!

A török sorozatokban jobb dalok vannak, mint a magyarországi dalválogatókban. Szomorú szenny.

Néger ABBA is lesz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés