Huszonhét millió dollár kártérítést fizet George Floyd családjának Minneapolis

2021. március 13. 7:12
Floyd családja elégedett az összeggel.

Minneapolis városa pénteken beleegyezett abba, hogy 27 millió dollárt – több mint 8 milliárd forintot – fizet George Floyd családjának kártérítésként, amiért az afro-amerikai férfi tavaly május végén rendőri intézkedés közben életét vesztette.

A 46 éves Floyd halálát fulladás okozta, mert egy rendőr – Derek Chauvin – kilenc percen át térdelt a nyakán. A férfit azért vették őrizetbe, mert hamis pénzzel akart fizetni, erőszakot pedig azért alkalmaztak, mert Floyd ellenállt.

Az eset tüntetések sorozatát váltotta ki az Egyesült Államokban és a világ számos országában a rendőri erőszak és a fajgyűlölet ellen. Minneapolis város tanácsának tagjai egyhangúlag szavazták meg a 27 millió dolláros kártérítést. Floyd családja elégedett az összeggel. Két éve egy fehér bőrű asszony vesztette életét rendőri intézkedés közben, az ő családjának 20 millió dollárt fizetett a város.

Floyd őrizetbe vételében négy rendőr vett részt, mindegyiküket elbocsátották és vádat emeltek ellenük. Chauvin pere e hét hétfőn kezdődött, három kollégája csak augusztusban áll bíróság elé.

Kép: MTI/EPA/Craig Lassig

(MTI)

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bocsánat, de van már jogerős végzés a rendőri intézkedéssel
kapcsolatban? És, ha az derül ki, hogy a rendőrök okszerűen, a
protokollt betartva jártak el, akkor visszakérik a 27 milliót (hahaha)?
És ebben az esetben mekkora kártérítés illeti meg a rendőröket?

Most már valószínű, az fog következni, hogy a csillagos sávos lobogóba beinnoválják a térdeplő ember képét, + az egyik déli államot átnevezik George Floyd államnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés