Az Európai Parlament alelnöke marad Járóka Lívia

2021. március 9. 17:22
Jároka Lívia a Fidesz kilépése ellenere is megtarthatja az Európai Parlamentben betöltött alelnöki tisztségét.

„Az Európai Parlament megválasztott alelnökeként 2 millió magyar szavazópolgár akaratából, közel 10 millió roma európai képviselőjeként felelősséggel tartozom közösségeimért. A COVID járvány okozta súlyos gazdasági, szociális és egészségügyi válságban elengedhetetlen a képviselet folytonossága és a legmagasabb szintű érdekérvényesítés. Mandátumom hátralevő részében továbbra is a leghátrányosabb helyzetűek és a legkiszolgáltatottabbak érdekei védelmében európai szinten folytatom munkámat, mint alelnök” – írta ki Járóka Lívia Facebook-oldalára kedden. 

Járóka Lívia 2009-ben az Európai Néppárt választási kampányának egyik arca volt egy 25 milliós példányszámú DVD-n. Az Európai Néppárt ekkor őt tartotta legalkalmasabbnak arra, hogy közelebb hozza a lehetséges választókhoz azokat az értékeket, amelyekre a néppárt kampánya épült: a családot, a jólétet, a biztonságot és a szolidaritást. 2013-ban elnyerte az Európai Parlament „Az év képviselője” díját „igazságosság és alapvető jogok” kategóriában, 2016-ban pedig Wallenberg díjat kapott. A Fidesz távozásával a képviselőnő Néppártban betöltött pozíciói is automatikusan megszűntek. 

Járóka Líviát 349 szavazattal 2019. július 3-án választották be az Európai Parlament 14 alelnöke közé. A Fidesz Európai Néppártból való távozása után ezt a tisztségét megtarthatta.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magam részéről már nem olvasom őket, nem maradt egyetlen kulturált, felkészült ketrecharcosuk sem.

Örülök neki, bár hazudnék ha azt állítanám, hogy értem a döntés jogi hátterét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés