Kóbor János: Ez fordított bankrablás

2021. március 7. 17:46
„Talán nekünk is lesz egy revanslehetőségünk, de azért nem megyünk el hozzájuk bankot rabolni” – mondta az Omega énekese arról, hogy egy ausztrál bank valószínűleg engedély nélkül használta fel a Gyöngyhajú lányt.

Amint arról lapunk is beszámolt, egy ausztrál reklámban bukkant fel az Omega egyik leghíresebb dala, a Gyöngyhajú lány.

A bank úgy használja fel reklámjában a dalt, miközben bemutatja, hogy milyen eseménydús tud lenni az életünk és milyen jó, hogy egy bank minden helyzetben tud segíteni. Gyakorlatilag egy szokásos, érzelmekre ható banki reklámot látunk.

Az Index megkérdezte az esetről az együttes énekesét, Kóbor Jánost, egyben emlékeztetett, hogy nem ez az első ilyen ügy az Omegával kapcsolatban: a legnagyobb port kétség kívül az kavarta, amikor Kanye West használta fel engedély nélkül a slágert.

Az is érdekes történet volt. Nem is értettük, hogy találkozott a mi nótánkkal, hiszen teljesen más műfajban dolgozik. Utánajártunk, és kiderült, hogy amikor Kanye West Chicagóban turnézott, betért egy lengyel étterembe, ahol épp a mi nótánk szólt. Megkérdezte a pincértől, hogy mi ez. A lengyel meg felháborodott, hogyhogy ez a pasi nem ismeri az Omegát!

Valahogy megszerezték, megcsinálták a saját számukat, amibe beépült a mienk, és ezzel hirdették az új lemezt. Amikor jelentkeztünk, nem volt semmi gond, azt mondták, hogy már várták, mondjuk, mit szeretnénk. Kicsit körbekérdezősködtem a kinti haveroknál Brian Maytől a Scorpions-tagokig, hogy mi ilyenkor a szokás. Azt mondták, nincs szokás. Mondjunk egy nagyot, ők mondanak egy kisebbet, aztán majd megegyezünk. Így is történtmesélte a 8 évvel ezelőtti történetről Kóbor, aki leszögezte: ha a kérdéses reklámban az eredeti számot használták fel, tehát nem átdolgozásról van szó, akkor érdemes lépni, hiszen az eredeti felvétel a mai napig a számok legnagyobb értékű utólagos felhasználása.

Kóbor az Indexnek elmondta, hogy ezúttal sem hagyják magukat: „Ami az ausztrál reklámot illeti, egy banknak csak van pénze jogdíjra. Ha nincs, akkor ez bankrablás – a bank rabolta ki az Omegát. Talán nekünk is lesz egy revanslehetőségünk, de azért nem megyünk el hozzájuk bankot rabolni”.

Az énekessel készült januári, interjúnak indult, életút-monológgá váló cikkünket itt olvashatják.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés