Szamizdat 6.

2021. március 4. 12:55

Orbán Viktor
miniszterelnok.hu
Most az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt.

„A Fidesz kilépett az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából. Nem fogadta el, hogy az európai parlamenti képviselőinek jogait és ezzel a magyar szavazók jogait is korlátozzák a frakció alapszabályzatának módosításával.

Miközben mi itt, Magyarországon és más vezetők a saját országaikban szó szerint élet-halál harcot folytatnak a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában. Ez vállalhatatlan.

Kilépésünk új perspektívát nyit az európai politikában is. Köztudott, hogy mi, magyarok a folyamatosan hátráló és a politikai értékeit a süllyedő léghajóból kidobáló EPP-t újra Európa vezető szellemi és politikai erejévé akartuk tenni. Nagy, erős, demokratikus jobboldallá, amely a centrumpártokat, a konzervatív és tradicionális kereszténydemokrata pártokat és szavazóikat is képes egy nagy közös politikai otthonba összegyűjteni.

Ez a lehetőség a tegnapi napon elveszett. Az EPP végleg az európai baloldal csatolmányává vált. A migráció, a családi értékek, a nemzeti szuverenitás, vagyis a kor nagy kérdéseiben nincs többé különbség az EPP és az európai baloldal között. Jó okkal gyújthatnak örömtüzeket az európai baloldal pártjai és vezetőik. Egy újabb párttal gyarapodtak.

A mi feladatunk is világos. Most az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik.

Itt az idő! Éljen a demokratikus jobboldal! Fortes fortuna adiuvat!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 219 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A faszé' törli ki a szerkesztés a komment tartalmát teljesen váratlanul?

Szerintem nem uniformizálódáshoz vezet. Az uniformizálódás megáll egy ponton. Ha tovább erőszakolják, akkor ez szétzilálja a társadalmat. Hasonló a hasonlót szereti, ezért van az, hogy a városok egyre liberálisabbak, a vidék meg egyre konzervatívabb. Nem vegyülnek, ha nem muszáj. Ha nem tudnának elkülönülni egymástól bizonyos fokig, akkor egymásnak esnének.

Dehogy is. Volt olyan hsz, amit számtalanszor szerkesztettem. Ennél meg csak egy elütést akartam javítani.

Ez lenne a legjobb. A kkeu-s államok hasonló gondolkodású pártjaiból jó frakciót lehetne alkotni. Igaz, ezzel felborulna a jelenlegi EP:-))) de hát ezt nem bánnám:-)))
Szerintem azért most léptünk ki és nem előbb, mert kellett az idő a szervezésre.

Én sem, de majd kiderül. Semmi nem történik véletlenül.

Én is ezt szoktam, csak néha elfelejtem. Mint az előbb.

"A MAI liberalizmus az emberiség legfőbb ellensége! "
Kis színes a MAI liberalizmusból:
"Nincs kihallgatható állapotban a svédországi késes támadó" -
mert támadás-késelés során sokkolta szegényt, a megtámadottak feldúlt arca.
Megsértették a jogait, molesztálták a megtámadottak, nem hajtották le a fejüket, mint a sivatagi kivégzéseken szokás...

Weber Néppártja a késes támadó oldalát védi.

Igen:-) Fegyőr is véletlenül ejtette a rendőrök elé a játékszernek mondott valamit.
Hasonlítanak, nem vállalják a felelősséget.

Orbán az átmeneti elutasítottságok utáni talpraállás nagymestere. Most is, ebből a helyzetből is ki fogja hozni a meglepően sikeres folytatást.

Most őszintén, el tudja képzelni valaki, hogy egy Gyurcsány, Fegyőr, vagy bármelyik, Soros zsoldban álló ellenzéki politikus felhorgadjon kifizetőhelye ellen, s kiálljon a nemzeti érdekek mellett? El lehetne képzelni, hogy az ellenzék össze pártjának hazaárulói nemet mondanának fenntartóiknak? Ugye komoly ember szerint ez nem fordulhatna elő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés