Biden leősemberezte a texasi vezető gondolkodásmódját

2021. március 4. 8:14
„Az utolsó dolog amire most szükségünk van, ez a neandervölgyi gondolkodás” – mondta az amerikai elnök arra reagálva, hogy Texasban enyhítenek a korlátozásokon.

Emlékezhetünk, a múlt héten elég nagy botrányt kavart Pörzse Sándor és Havas Henrik N1 TV-s szereplése, amelyben butának nevezték a magyarokat. A Heti Hetes egykori sztárja azt fejtegette, hogy Trianon után kizárólag a parasztok és a zsellérek maradtak Magyarországon, akiket „lepofoz a földesúr, az intéző, a csendőr”. 

„És ezek most gyűlölik Budapestet, amelyik valóban világváros, valóban multinacionális, valami egészen elképesztő kulturális háttere van, és ezek a parasztok ezt nem bírják elviselni”  – tette hozzá Havas Henrik.

Az utolsó dolog amire most szükségünk van, ez a neandervölgyi gondolkodás”

Úgy tűnik, Amerikában is megvan ez a fajta gondolkodás: a BBC beszámolója szerint ugyanis nem más, mint az USA elnöke tett megjegyzéseket a hagyományosan republikánus-fellegvár Texasra, illetve annak vezetőjére, a republikánis Greg Abbotra.

A déli állam kormányzója ugyanis úgy döntött, hogy enyhít a koronavírus-korlátozásokon, és nem teszi kötelezővé a maszkviselést. Texas egyébként – legalábbis Greg Abbot kormányzó szerint – sokkal jobb helyzetben van az oltások miatt, szerinte mindenképpen itt az ideje a nyitásnak, mert túl sok az olyan ember, aki a járványügyi korlátozások miatt nem tud dolgozni.

Abbot döntését „hatalmas hibának” nevezte Biden, hozzátéve hogy hogy a távolságtartás, a maszkviselés és más korlátozások továbbra is fontosak, annak ellenére is, hogy már folyik a tömeges oltás.

Az utolsó dolog amire most szükségünk van, ez a neandervölgyi gondolkodás, hogy minden rendben van, vegyük le a maszkot és felejtsük el” – mondta a frissen megválasztott elnök.

Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dehát a zsidók a neander-völgyiek leszármazottai. Négy könyv is szól róla:
Stan Gooch: The Dream Culture of the Neanderthals, Guardians of Ancient Wisdom (A neander-völgyiek álom kultúrája, az ősi bölcsesség őrzői)
és
The Neandrethal Legacy, Remembering Our Genetic and Cultural Origins (A neander-völgyi örökség, emlékezés a genetikai és kulturális eredetünkre).
Michael Bradley: The Iceman Inheritance (A jégember öröksége)
és
Chosen people from the Caucasus (Választott nép a Kaukázusból).

Vén szivacsos agyú hülye.

Greg Abbot nem fekete. Biden nem evett meszet, hogy ilyent mondana akkor rá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés