A Fideszről vitáztak az Európai Néppárt ülésén

2021. március 3. 11:07
Eldőlt: az Európai Néppártban megszavazták az eljárási szabályok megváltoztatását, ami miatt a Fidesz már ma reggel a frakcióból való kilépésről adott hírt. Ugyanakkor Hölvényi György KDNP-s EP-képviselő továbbra is az Európai Néppártban kíván dolgozni.

Matthias Kolb brüsszeli riporter a Twitteren közvetít az Európai Néppárt frakciójának üléséről.

Kolb szerint Manfred Weber azzal nyitotta az ülést, hogy „forró krumpli”, vagyis forró téma van a mai naprenden. A riporter emlékeztet Orbánék legújabb bejelentésére, hogy a Fidesz a néppárti frakcióból való kilépést tervezi.  Weber erre most úgy reagált: „Nem egy pártelnök feladata, hogy tanácsot adjon az eljárási szabályainkra”.

A vitában ezután felszólalások kezdődtek. Gál Kinga fideszes EP-képviselő elmondta: az eljárási szabályok megváltoztatása szembe megy a jog uralmával. 

Traian Basescu volt román elnök, aki most néppárti EP-képviselőként dolgozik, azt mondta a felszólalásában: „Orbán egy kiemelkedő kereszténydemokrata”, és szerinte az eljárási szabályokról később kellene szavazni.

Hölvényi György KDNP-s néppárti EP-képviselő azt hangoztatta: ő továbbra is az Európai Néppártban fog dolgozni.

A riporter úgy tudja, nem titkos szavazás várható a témában.

Legutolsó bejegyzése szerint pedig meg is történt a szavazás: a néppártiak 84 százaléka szavazott az eljárási szabályok megváltoztatására. A 180 szavazatból 148 támogatta, 28 ellene szavazott, míg négyen tartózkodtak.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sikerült teljesítenie a megbízatását, és áttolta balra a Néppártot. Majd kap ő is valami jól fizető igazgatótanácsi helyet, mint annak idején Schröder.

Igen, Weber egy kicsinyes sértett ember. Nem politikusnak való.

Mi kitartottunk az elveink mellett.
Weber történelmi megítélése nem fogja büszkeséggel eltölteni az utódait.

Én örülök.
Abban is biztos vagyok, hogy mi előre jó néhány lépést kisakkoztunk.
Jól fogunk kijönni belőle.

Miért?

Szerintem logikusan a kdnp-nek a frakcióbanmaradása nem fidesz elleni tett hanem csupán igy, velük marad meg a fidesz-kdnp számára mégis belsőbb néppárti információk hozzáférése.

Ha a Fidesz frakció nemmel szavazott, akkor majdnem mindenki ellenünk szavazott. Ez abból a szempontból érdekes, hogy a Néppártból eddig nem tudták kizáratni a Fideszt, tehát vagy csupa balost küldenek a tagpártok az EP-be, vagy működtek az egyéni (anyagi) érdekek. Az utóbbira tippelek és ez is alátámasztja azt a véleményemet, hogy az EP-re úgy ahogy van, semmi szükség nincs. Aki odakerül, az csak a zsebét tömi. Olyanok játszanak birodalmi parlamentesdit, akiket a világ leggazdagabbjai megvesznek kilóra. Ha csak négy évet ott tölt és megfelelően szavaz, megalapozza a gyerekei életét is, ám ha kikerül, adják tovább újabb globalista intézményhez.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés