Szabolcsban a legalacsonyabb az átlagkereset

2021. március 2. 9:56

Tompos Ádám
Magyar Hang
Hiába a busás, uniós pénzeső: nem sikerült meghaladni a korábbi évszázadok viszonyait.

„Na, most az a helyzet, hogy vagy a Fidesz (és a KDNP) képviselői nem voltak jók, vagy nem dolgoztak. Ugyanis már 2021-et írunk, de még mindig ott tartunk, hogy Szabolcsban a legalacsonyabb az átlagkereset (184 ezer forint), 150 ezer forinttal kevesebb, mint Budapesten, ahol 334 ezer. Beszédes az is, hogy a mindig is szegénynek számító keleti végeken most annyi az átlagbér, mint amennyi tíz éve a fővárosban volt. Hiába hát az egyértelmű felhatalmazás, a busás, uniós pénzeső: nem sikerült meghaladni a korábbi évszázadok viszonyait.  

Apropó pénzeső: az elmúlt időszakban errefelé amúgy tényleg úgy hullottak különböző felzárkóztatási források formájában a százmilliók, mintha helikopterről szórták volna. Csak hát pont olyan szelektíven csepegett a pénz erre a megyére, ahogyan a vendéglátóipart működtetők fél százalékára a minap. Egyébként öt évvel ezelőtt éppen ebbe a megyébe érkezett lagzizni Rogán Antal propaganda-miniszter, tudtán kívül is demonstrálva azt, hogy mit is gondol valójában az itteni emberekről a döntéshozó elit. Valahogy úgy jártak el, mint azok az amerikaiak, akiknek köszönhetően az Egyesült Államok magára hagyott, középső vidéke, a Midwest megkapta a Flyover Country gúnynevet. Ez az a régió, amivel a nagykutyák nem törődnek, csak átrepülnek felette.

A Kelet-Magyarországon élők is megérdemelnék, hogy dolgozzanak értük, és ne kezeljék a lakóhelyüket afféle Szabolcs-Szatmár-Helikopter megyének. Már csak azért is, mert akiknek ez lenne a feladatuk, azok jóval többet keresnek, mint 184 ezer forint. Őket ezért nem az foglalkoztatja, hogy idén nem jutnak el a Tiszára, hanem az, hogy akad-e még valahol olyan holtága a folyónak, ami még nincs valamelyik plakátragasztójuk nevére írva.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hülye gyerek, a Tompossal együtt:
az EU-pénzek sok mindenre felhasználhatóak, de egyre nem:
munkabérként felhasználni, mert az eltorzítaná a piac, a tőkle szabad áramlását, te barom, te.
Stróman Lőruinc a közép-európai térségben nincs az első 100-ban, te nyimorult.
A többni ország nem nulláról indult a nemzeti gazdaság megteremtésében, mint magyarország.
Itt az aljaelvtársaid veled együtt gondoskodtak róla: a magyaroknak nulla gazdaságuk maradjon, állat.
Majd Soros bácsi kisegít bennünket, minek nekünk gazdasági-pénzügyi gondokkal foglalkozni, állat állat.
Ez a Bokros-i, gyurcsányi, Megyó jelszó, állat, állat, állat.

Te figyeld!
ha Orbán nem blöfföl, hanem bejelenti a tényleges helyzetet, nyilvánosan, amit egyébként az IMF-nél pontosan tudtak, az sokkal nagyobb károkat okozott volna, mint a Matolcsy 3 éves programja, amely kihúzta az országot a sz.rból, az elvtársaid szakemberkedése nyomán:
"Gyurcsány: Végighazudtuk az elmúlt másfél-két évet, nem csináltunk semmit. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?" -
" az európai gazdaságok körében kell elfoglalnunk egy jó pozíciót." - a piac erre figyelt, a tőzsde ezt akarta hallani. Megkapta. Magyarország pedig elkerülte az államcsődöt, ami kapásból 30%-os életszínvonal-csökkenést jelentett volna, természetesen az ország terhét cipelő dolgozó-alkalmazotti rétegen, amelyet, lehet, ez az ország már soha nem hevert volna ki.
Eddig tartott az ingyenes oktatás. Olvass, tanulj, tájékozódj, lehetőleg több, homlokegyenes ellenkező helyekről.

A szegénység az EU-ban az utóbbi tíz évben:
MAGYARORSZÁGON CSÖKKENT LEGNAGYOBB MÉRTÉKBEN: 23%-RÓL 8%-RA Eurostat.

Te állat!
A magánnyugger pénzek nemzeti nyugdíjalapból való kivétele miatt évi 500 milliárd dollárt kellett felvenni G. Sorostól, hitelre, hogy a nyugdíjakat ki tudja fizetni a magyar állam.
Állat, az egész magánnyugdíj-trükköt csak az országeladósítás fokozása miatt "találták" ki, állat.

A többi volt szoc. ország nem nulláról indult a nemzeti gazdaság megteremtésében, mint Magyarország, állat.
Ott nem kótyavetyélték el fillérekért a nemzetgazdaságot, mint az elvtársaid tették, a Soros-ember Fekete János "jótanácsára", állat.
Sehol Mészáros nem rúghat labdába, a térségben, őt a nulláról kell felépíteni.
A nulláról, mert ti mindent nullára, MÍNUSZRA LOPTATOK EL.
Állat.

Legyen egy jó napod, ebben igazad van és kösz, hogy felhívtad rá a figyelmet, valóban:
Helyesen: 500 milliárd forintot vettünk fel, dollárban, Sorostól/év.

Ez hivatalos adat, több helyen, többször elhangzott országgyűlési beszámolókban.
Ennyivel kellett kiegészíteni a nyugdíjkasszát, mert a manyupba átirányított pénzek miatt 500 milliárd volt a kassza hiánya.

Amikor konkrétan megnevezed, a Mészáros Lőrinc lopását a "mi pénzünkből", akkor én is megnevezem.

https://www.mnb.hu/letoltes/pa..
"A magánnyugdíjpénztárak fix bevételét jelentette a költségvetés által számukra átengedett járulék, amely fokozatosan emelkedett, és 2006 után már évente 250-350 milliárd forint közötti összeget, tehát a GDP 1,0-1,5 százalékát tette ki.
Eközben a kiengedett járulékbevétel évente 1,0-1,5 százalékponttal emelte a költségvetés GDP-arányos hiányát, amit az állam adósságból, vagyis az államadósság növelésével finanszírozott. "

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés