A Néppárt trükkös módszereket vet be a Fidesz ellen

2021. március 1. 10:57
A szabályok visszamenőleges hatályú megváltoztatásával büntetnék a magyar kormánypártot.

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója szerdán szavaz az alapszabály-módosításról, amivel gyakorlatilag elkerülhetetlenné válna a Fidesz frakcióbeli felfüggesztéséről szóló voksolás kiírása, írja a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetőjének, Manfred Webernek azt írta, amennyiben az elnökség és a nemzeti delegációvezetők február 26-i találkozóján elfogadott rendelkezéseket szavazásra bocsátják, és meg is szavazzák, úgy a Fidesz elhagyja a képviselőcsoportot. A néppárt EP-frakciója látványosan úgy alakítaná a politikai csoport eljárási rendjét, hogy immár könnyebb legyen felfüggeszteni a Fidesz delegációját. Az eredeti módosítási javaslat szerint lehetővé tennék egész delegációk felfüggesztését és kizárását (ezt eddig csak adott EP-képviselő esetében lehetett – a szerk.), ehhez pedig a jövőben a szavazásra jogosult néppárti képviselők mindössze egyszerű többsége is elegendő lenne.

Továbbá az ernyőpárt és a parlamenti frakcióbeli tagság között automatizmus is létrejönne – amennyiben előbbi egy tagpártot felfüggeszt vagy kizár a soraiból, a döntés az európai parlamenti csoportra is alkalmazandó lenne. Utóbbi egyértelműen a Fidesz ügyére reflektál: a magyar párt ugyanis 2019 óta felfüggesztett tagsággal bír az Európai Néppárt ernyőpártjában, ám annak parlamenti frakciójában lényegében teljes jogú munkát folytat.

Sem a teljes delegációk felfüggesztéséhez és kizárásához, sem pedig az egyszerű többségről szóló szabályhoz nincs meg a kétharmados támogatottság, tehát azokat a néppárt nem tudná az alapszabályzatában rögzíteni. Egy harmadik elemet, az ernyőpárt és a frakció közötti tükörszabályt viszont úgy bocsátják szavazásra szerdán a parlamenti csoportban, hogy a magyar kormánypárt felfüggesztéséről szóló voksolás szinte elkerülhetetlenné váljon. A módosítás értelmében ugyanis az ernyőpártban felfüggesztett pártok esetében kötelező lenne a frakcióbeli tagság ügyét is megszavaztatni a képviselőkkel.

(Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd kiderül, hogy a Néppárt a maradék józan eszét előveszi-e, vagy a liberálisai vakdühe győz. Van élet a Néppárton kívül, s az igazi vesztes nem a Fidesz lesz.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2021. március 1. 15:49

Kilépni, minél hamarabb.

Nem hiszem hogy te tudnád definiálni a kereszténydemokráciát. Tudom, liberális demokrácia szemszögéből egyből fújnád a választ, csak az a baj, hogy a mai liberalizmussal szennyezett demokrácia nem igazán demokrácia. Ha a Néppártban egy echte náci-kommunista érvről nem lehet kimondani a hasonlóságot csak azért, mert azt Weber mondta, akkor ott baj van. Annál is inkább, mert visszafelé jó mai liberális szokás szerint ez természetesen nem lehet igaz, A Fideszt lehet nácizni, kommunistázni. Lásd be, a demokrácia nem így működik, és akik mégis így működtetik, azok ne határozzák meg a kereszténydemokráciát sem.

Ez az ügy két éve húzódik. Meg lehetett volna oldani egy azonnali szavazással, de a Weber-Tusk kettős ehhez gyáva volt, érezték, hogy nekik az vereség lenne. Megpróbáltak rávenni három veterán politikust, hogy azok mondják ki azt, amit ők nem mernek, hogy teremtsenek számukra hivatkozási alapot, de a három bölcs valóban bölcs volt és ezt nem vállalták. Most a szabályokat alakítanák egy két éve húzódó problémához. Egy két éve folyó vitát olyan szabállyal akarnak rendezni, ami a vita keletkezésekor még nem létezett. Ha nem érted, akkor fogd fel úgy, hogy ha a két éve az akkori szabályok - törvények - szerint nem lehetett elítélni a Fideszt - a vádlottat - akkor a most hozott új szabály - törvény - nem alkalmazható a két éve felvetett vádakra.

Az egy dolog, hogy mit csinál, mit csinált a Fidesz, és egy másik dolog, hogy ugyanaz, ha felróható a Fidesznek, miért nem róható fel a Néppártnak? Miért lehet szabadon diktátorozni Orbánt, nácizni, kommunistázni a Fideszt, és miért nem lehet kimondani, hogy Weber egy ismert, náci-komunista érvet, szófordulatot használt? Amikor régebben Orbán gazdasági élettérről beszélt, akkor a hazai ellenzék hetekig élvezkedett azon, hogy az élettér kifejezést Hitler használta. Az persze ti féloldalas világotokban rendben volt.

A diktatórikus maffiaállam jól hangzik, de őszintén szeretnék mindenit, aki ezt érvnek érzi, igazi diktátor, vagy igazi maffia kezében látni. Vonyítva sírnák vissza Orbánt. Ha lehet azt hangoztatni, hogy az ellenzéknek győzelem esetén fel kéne függeszteni a jogállamot, akkor abszolút jogosnak tartom, hogy 1990 után 30 évvel kiszorítsák a bolsevik maradványokat, a DK-t, az MSZP-t, az ott lévő kádári korból visszamaradt politikusokat a politikából, gazdaságból, vagy éppen az aczéli kultúrpolitikát a művészeti életből. Mert ez lenne a rendszerváltás.

Én is arra teszek, hogy ezzel a Fidesz nyerni fog, a Néppárt pedig veszít.
És ez nem egy szimpla veszteség lesz, a prog-bal fel fogja falni Weberéket, amit meg is érdemelnek.
De az is lehet, hogy Európa totál diktatúra alá hajtása a cél, ezért tisztítják a terepet minden ellenállástól, szándékosan.
Elvégre, ha a parlament, a Bizottság, a Bíróság kétharmados, - a Fidesz kirúgásával MINDHÁROM AZ LESZ - onnan kezdve BÁRMIT MEGTEHETNEK.
És itt az időnyerés a lényeg, az elkövetkező 4-5 év, amely idő alatt megvalósítható a 36 milliós migránsinvázió, pontosan Soros parancsa alapján.
Ha pedig ezt meglépik, onnan már Európának nincs visszaút.
A mi megoldásunk?
A V4 migránsmentessé tétele, és a kilépés, mielőtt az elözönlés beindul..

Nem hisztizek, ez a véleményem 1990 óta. Amúgy nagy zavar lehet a fejedben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés