A megújuló energia híve Joe Biden új minisztere

2021. február 25. 20:44
Jóváhagyta Jennifer Granholm energiaügyi miniszteri kinevezését az amerikai szenátus csütörtökön. A felsőház 64-35 arányban erősítette meg a volt michigani kormányzó pozícióját.

Granholm – aki az alternatív energiaforrások felhasználásának támogatója – akkor lép hivatalába, amikor az Egyesült Államok figyelme az ország elektromos hálózatának gyenge pontjaira összpontosul, a múlt héten – a déli államokban – fennakadásokat okozó áramkimaradások miatt.    

 

 

„Egy dolog biztos: Amerika elektromos hálózata egyszerűen nem képes kezelni az extrém időjárási eseményeket. Legyen szó a kaliforniai tűzről vagy a texasi hóviharról, frissítenünk kell a hálózati infrastruktúránkat amilyen gyorsan csak lehet” – írta Granholm a múlt héten a Twitteren.    

 

 

A kanadai születésű, 61 éves Granholm abban az időszakban volt Michigan kormányzója, amikor a recesszió az autóipari vállalatok csődjével fenyegetett. A politikus akkor azt mondta: az autóiparnak a jövőbeni boldogulás érdekében az elektromos járművek technológiáján kell dolgoznia, mert – mint fogalmazott – a többi országban kifejlesztett alternatív technológiák azzal fenyegetnek, hogy az Egyesült Államok lemarad a versenyben.

(MTI)

Fotó: Arizona Democratic Party, Facebook

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a második vh. üzemanyaghiánya! Nagyapám mesélte, hogy jártak akkoriban fagázosítóval felszerelt buszok, teherautók a Fővárosban.

Amikor gyerek voltam még működött a Posta néhány elektromos motorral szerelt (akkus) csomaggyűjtő autója. Emlékszem a hangjukról ( csendes süvítés...) lehetett őket felismerni.

Most olvasom, hogy emlegeti Texast. Amennyire hallottam az a helyiek önállósodási vágyának lett az eredménye. Szinte teljesen leválasztották a hálózatukat a nagy USA rendszerről, ami most nagyon nem jött jól.

Ráadásul úgy, hogy a porszívók teljesítményét az Unió több lépésben limitálta. ( Nem tudom észrevették-e..) A 2,2 kW-s régi Philipsem ma 700 Wattos motorral kapható. Több technikai újdonság is van ugyan benne, de a szívóteljesítménye azért a réginek jobb.

Először én is csak pislogtam, hogy mire képes a plasztikai sebészet, de ha a nyakát megnézed látszik, hogy nem egy harmincas.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés