Megérkeztek a legújabb felvételek a Marsról

2021. február 20. 13:18
A Perseverance nevű robot majdnem két évig küld majd képeket, és végez kutatásokat a Marson.

Az amerikai űrügynökség egy lépéssel tovább ment a másik kettőnél, nemcsak űrszondát küldött, hanem egy marsjárót is, amelynek sikerült is leszállnia a vörös bolygóra csütörtökön – adta hírül az Euronews.

A legmodernebb technológiával felszerelt marsjáró kerekei közép-európai idő szerint csütörtökön este 10 óra körül érintették először a Mars felszínét. A tavaly júliusban indult NASA-küldetés legfontosabb célja, hogy a földihez hasonló élet nyomait keresse a Marson. Erre számos, távolból tett megfigyelés utal, de közvetlen bizonyítéka egyelőre nincs.

A Perseverance nevű robot majdnem két évig küld majd képeket, és végez kutatásokat a Marson.

Eddig összesen hat rover járt a vörös bolygón, az első kettőt a Szovjetunió küldte 1971-ben, az egyik nem ért oda, a másikkal megszakadt a kapcsolat pár perccel azután, hogy leszállt. A másik négy, illetve most már öt az amerikai űrügynökségé volt. Ez az ötödik 25 kamerával pásztázza majd a Marsot, és egy másik eszköze lehetővé teszi, hogy a tudósok azonnal elemezzék a gyűjtött kőzetmintákat.

A misszió majdnem két évig tart majd. A Perseverance műszaki kontrollon esik át a következő napokban, és körülbelül egy hét múlva munkába áll.

A Euronews kapcsolódó videóját ide kattintva tekintheti meg.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsányt kilőhetjük. Az egész bolygó miniszterelnöke is lehet.

Gratulálok, ez nem semmi. Elérted az ötvenes évek Szabad Nép újságjának a fényes magaslatait. Pedig neked nem is tanították:

"Eleve egy retrográd, félfeudalista, keresztényteokrata karakterhez visszavágyó, és leginkább a plebs tömegkultúráját és troll-akaratát becsatornázni vágyó illiberális társadalompolitikával ez nehezen fog menni az internet korában."

Le vagyok nyűgözve. Hat jelző a "társadalompolitika" előtt, és ebből kettő még külön is összekötve az "és" kötőszóval... Mennyit gondolkodtál rajta?

Ja, érvelnem kellene? Hát úgy, mint Oregon. Olyan matematikával, amiből eltöröljük az egyértelmű eredényeket, mint a fehér felsőbbrendűség bizonyítékait.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés