Fordulat az osztrák baloldalon: első az egészség, aztán a migráció

2021. február 15. 14:13

A burgenlandi szociáldemokraták az illegális bevándorlás megfékezését követelik.

2021. február 15. 14:13
null

Az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) burgenlandi szervezete – az aktuális koronavírus-válságra való hivatkozással – az illegális bevándorlás megfékezését követelte. „Mindenkinek joga van a menekültstátusz igénylésére, de először arra kellene koncentrálnunk, hogy kézben tartsuk az egészségügyi válságot” – jelentette ki Roland Fürst, az SPÖ tartományi ügyvivője hétfőn.

Ewald Schnecker biztonságpolitikai szóvivő részletezte az adatokat, amelyek szerint Burgenlandban az elmúlt években, de különösen az elmúlt hetekben jelentős mértékben megnövekedett az illegális migráció. Míg 2018-ban 1000 illegális bevándorlót és 16 embercsempészt tartóztattak fel, addig 2020-ra ez a szám az illegális határátlépők tekintetében 3000 fölé emelkedett, a hatóságok által kézre kerített embercsempészek száma pedig elérte a 100 főt.    

– közölte Schnecker. Ezért – különös tekintettel az egészségügyi válságra – az SPÖ burgenlandi politikusai az illegális bevándorlás megfékezését követelik. Felszólították Karl Nehammer néppárti belügyminisztert, hogy „vegye kezébe az irányítást”, mert – mint fogalmaztak –

A két szociáldemokrata politikus az unió külső határainak fokozottabb védelmét sürgette, és olyan Európán kívüli eljárási központokat szorgalmazott, amelynek keretében a menedékkérők emberi jogai biztosítottak. Hangoztatták továbbá: negatív elbírálás után hazatelepítés, pozitív döntés esetén pedig az uniós tagállamok közötti igazságos elosztás kell, hogy megvalósuljon. Sürgették továbbá az egységes európai uniós menekültügyi rendszer kiépítését. Schnecker végül elismerőe szóltaz Ausztria burgenlandi határán szolgálatot teljesítő 400 katona és ugyanennyi rendőr munkájáról.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Herbert P. Oczeret

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rudolfkis
2021. február 17. 09:22
Ez a osztrák baloldali politikus megint mondott egy nagy semmit,szokásukhoz híven "vakerásznak".Miért mondom?"Mindenkinek joga van a menekültstátusz igénylésére, de először arra kellene koncentrálnunk, hogy kézben tartsuk az egészségügyi válságot” – jelentette ki Roland Fürst," Mindenkinek joga menekültstátusz igénylésére? Hát nem! Hogy lehet csak egy problémára koncentrálni mikor kéttő van egyidőben jelen?Képzeljük el ha Orbá kabinet csak az egyikkel foglalkozna. "Európán kívüli eljárási központokat szorgalmazott," ezt mikor mondta már Orbán? "uniós tagállamok közötti igazságos elosztás kell, " hát nekünk nem kell! " Schnecker végül elismerőe szóltaz Ausztria burgenlandi határán szolgálatot teljesítő 400 katona és ugyanennyi rendőr munkájáról." Én az összes il.bevándrlót átkisérném a délihatárról az osztrák határra.
rudolfkis
2021. február 17. 09:16
Ez a osztrák baloldali politikus megint mondott egy nagy semmit,szokásukhoz híven "vakerásznak".Miért mondom?"Mindenkinek joga van a menekültstátusz igénylésére, de először arra kellene koncentrálnunk, hogy kézben tartsuk az egészségügyi válságot” – jelentette ki Roland Fürst," Mindenkinek joga menekültstátusz igénylésére? Hát nem! Hogy lehet csak egy problémára koncentrálni mikor kéttő van egyidőben jelen?Képzeljük el ha Orbán kabinet csak az egyikkel foglalkozna. "Európán kívüli eljárási központokat szorgalmazott," ezt mikor mondta már Orbán? "uniós tagállamok közötti igazságos elosztás kell, " hát nekünk nem kell! " Schnecker végül elismerőe szólt az Ausztria burgenlandi határán szolgálatot teljesítő 400 katona és ugyanennyi rendőr munkájáról." Én az összes il.bevándrlót átkisérném a délihatárról az osztrák határra,amíg mi nem kapunk köszönetet. Addig ez ismételten egy nagy baloldali porhintés.
olajfa1
2021. február 16. 12:18
Ha egy golyó elindul a lejtőn, akkor nehéz azt megállítani, de még a gyorsulását megakadályozni is nehéz... Úgy hogy a 2015--os eseményekkor figyelmeztettük a 2sógorokat" hogy "nem lesz megállás" és csak egyre nőttön nőni fog a probléma! Nem hittek nekünk... most már a saját statisztikájuk is bebizonyítja a mi igazunkat... Szóval... egyék meg a mit főztek.
Zozoo89
2021. február 15. 20:55
Nem, nem sógorok! A szerelemvonatból nincs kiszállás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik