Saját farkába harap a kígyó: béke-Nobel a BLM-nek

2021. február 1. 9:00
Ennyi erővel jelölni lehetne bármelyik világmegváltó Marvel-hőst, egy rovarhotelt, esetleg a Star Wars második szériáját is.

A múlt héten robbant a hír, miszerint Nobel-békedíjra jelölték a Black Lives Matter (BLM) mozgalmat. Érdemes ízlelgetni egy kicsit: azt a tengerentúli akciósorozatot, amelynek nyomán városok borultak vérbe, autók százai lobbantak lángra, és számos üzletet rongáltak meg. A BLM hullámai Európa partjait is elérték, ám itt a fizikai atrocitások helyett elsősorban kulturális önkény formájában csaptak magasra.

A múlt nagy alakjainak emlékművei dőltek a porba, PC-vel lúgozták ki a nem kellően haladó regényeket, és a filmklasszikusokat is elérte a cenzúra; ahogy a gyermekmeséket is. Számos jelzővel illethetnénk a polgárjogi mozgalomnak induló, később azonban fél Amerikán átsöprő erőszakká terebélyesedő BLM-t, de a „békés” biztosan nem lenne köztük. Nem is lehetne, hiszen az áldozatokon túl a 2020-ban megfogalmazott célkitűzések is eleve a megosztottságot és az önkényes érdekérvényesítést hordozták magukban.

Paradox módon a béke elősegítését, a konfliktusok elsimítását honoráló díj

épp az elmúlt év legerősebb gyűlölethullámát jutalmazná a norvég felterjesztők szerint.

A helyzet abszurditását fokozza, hogy a jelöltek között van a világcserkész-mozgalom, amely önkéntes programjaival egyébként tényleg sokat tesz az országhatárokon átívelő együttműködésekért, a civilizációk párbeszédéért. Csakhogy a BLM-lázálom farvizén kontinensünkre beszivárgó szobordöntögető lendület a cserkészet alapítójának, Lord Baden-Powellnek a szobrát is megtámadta. A cserkészek által csak Bi-Pinek becézett alapító a világ legnagyobb ifjúsági szervezetét hozta létre, és az ő munkájának érdeme, hogy a cserkészcsapatokban a társadalmi korlátok világszerte elmosódhatnak, vagy hogy a viktoriánus korban a lányok is lehetőséget kaptak a cserkésztevékenységre. Na, az ő szobrát ostromolták a progresszív atomfizikusok tavaly.

A Nobel-békedíj amúgy is rég kikezdett komolyságát nem csupán az egymásnak ellentmondó jelölések erodálják, hanem egy másik kandidátus, Greta Thunberg is. A klímaalarmista tinédzser túlmozgásos tevékenysége ugyanis már rég nem az éghajlatváltozás veszélyeiről szól, hanem egy vágyott és tervezett társadalomátalakításról. Sajnálom, de benne is

nehéz béketeremtő ikont látni, annál inkább a posztmodern ökofundamentalizmus riasztó megtestesülését.

Jelölése erős üzenet: a klímaváltozás valós kihívásaival szemben az öncélú performanszoké lehet csak a főszerep.

Vállaltan szubjektív véleményem szerint ennyi erővel jelölni lehetne bármelyik világmegváltó Marvel-hőst, egy rovarhotelt, esetleg a Star Wars második szériáját, amely bármely vitában a közös utálat konszenzusát képes megteremteni az első sorozathoz viszonyított silánysága okán. Esetleg javaslom a Facebookot is felterjeszteni, végülis az ellenvélemények menetrendszerű elhallgattatása is egy sajátos formája a béketeremtésnek...

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jól látod, Amerikát, Európát elönti a balliberális szenny, minden, ami ellentmond a józan észnek, az egészséges morálnak.

Mindez nem véletlenül történik, a partitúrát nem a demokrácia igazi képviselői, hanem a globális nagytőke képviselői- bankártól a gyógyszeriparig, a nagy tech vállalatokig - írják a nemzetállamok eltörlése, a gyökértelen, az agymosott szavazó tömegek létrehozása érdekében.

Magyarországon ennek a hullámnak egyedül a kormánypártok próbálnak ellenállni, ellenzéki oldalon kimagasló gondolkodóként Schiffer András, s talán még Szanyiék is rátalálnak a klasszikus baloldali útra.

S ami döbbenetes, hogy tájékozatlanságuk, Orbánnal szembeni gyűlöletük, saját távlatos érdekeik fel nem ismerése, valós, vagy vélt sérelmeiken való felülemelkedés képesség hiánya folytán, Magyarországon is vannak százezrek, akik erre a balliberális mocsokra, saját öngyilkosságukra, nemzetük, vallásuk, családjuk kiirtására szavaznak.

Nézz végig a mandineren kommentelő ellenzékieken.... van akit vissza kellene íratni az alsóba, van aki az RTL, a Klubrádió, a Népszava, a 444, s persze Feri és társai demagóg paneljait öklendezi vissza, még életében nem merte saját oldali politikusait, pártjait bírálni, nem él itthon, de Ausztriából, vagy máshonnan szükségét érzi az izgatásnak, nincs gyermeke, ezért gyűlöli a kormány családpolitikáját, nincs jövője, féltenivalója, ezért 22-ben elmegy szavazni a balliberális zsoldosokra, hogy végre a lakótelepeken, a belvárosi bevásárlóutcákban, üzletek előtt ott tolongjanak a migránsok, hogy végre a gyermeke fejéről a migránsok leverjék a kipát, hogy gyermekeik végre dolgozhassanak azért, hogy bevándorlók százezreinek legyen lakása, egzisztenciája.

Ez a magyar abszurd.

Te, mint a zsidó-náci koalíció tagja, milyen jogon nácizol?

Egyébként meg az egész mocsok BLM a csatornába való. Tudod ki tett valamit is azért, hogy ezt a díjat megérdemelje? Hát Jared Kushner és Avi Berkowitz!.

"Ennyi erővel jelölni lehetne bármelyik világmegváltó Marvel-hőst,"

Obamát is így terjesztették fel. Még igazán el se kezdte az első elnöki ciklusát, már megkapta előre, mert hogy olyan szívhez szólóan tud beszélni a békéről.

A Nobel békedíj mára már csak egy azon díjak közül, amivel a liberálisok rutinszerűen körbedíjazzák a haverjaikat. A valódi jelentősége megszűnt.

Mindkét felvetésedet, igaz, csak felszínesen érintettem, de köszönöm, hogy még jobban kiemelted! Külön tanulmányt lehetne írni a globális tőke világméretű hatalomszerzési technikáiról, tendenciáiról, akár korszakolva, földrajzi régiókra is bontva, a prioritásokról, az eszköztárukról, kiemelten a hazaáruló balliberális pártok, politikusok szégyenteljes szerepéről. Miként lett a francia, az olasz, a spanyol, a német baloldal árulóvá, nehogy lemaradjanak magyarországi társaik, formációik.
S ez az abszurditás valóban határok nélküli, de én most inkább egy Örkény-i tollra kívánkozó magyar abszurdról szerettem volna elmélkedni.

Mert nem igazi abszurd, hogy százezrek szolgálták ki a szovjet rendszert, a kommunistákat, majd egykori Kreml-fanatikus pártelitüket mint egy fanatikus vallási szekta hívei vakon követték a kapitalizmusba, s máról holnapra Moszkva után felesküdtek a Brüsszel által megjelenített gátlástalanságra, mohóságra, erkölcstelenségre, szociális érzéketlenségre.

Sokan tegnap még Kádár temetésén zokogtak, szüleik még egyetemistaként ott vonultak a Petőfi-hídon a Vietnam melletti szolidaritás jegyében, s kiabálták lelkesen, hogy vesszen Nixon, a gyilkos, most gyermekeik, unokáik példaképévé váltak az egykori és mai gyilkosok.

A nyugati civilizáció alkonyának lehetünk tanúi, nem én mondom, nálam okosabb filozófusok, gondolkodók, hogy ránk meddig süthet a nap, nagyban rajtunk is múlik. Azon, hogy születik-e a magyar politikai elit között egy konszenzus a nemzetpolitikai minimumot illetően. Az ellenzék felül tud-e emelkedni partikuláris érdekein, s vállalja-e tábora higgadtabb hangnemre történő moderálását.

Sajnos ehhez egyedül kevés Schiffer András, s nem látok rajta kívül egyetlen felelősen gondolkodó ellenzéki politikust sem, olyanokat, akik nem megvásárolhatóak.

"A "felhívták a figyelmet a problémára" nem ér, már csak azért sem mert a "probléma" nem valós..."

Pontosan. Már a problémafelvetés is hazugság volt, miszerint a fehér rendőrök ölik halomra a négereket, miközben a négerek 90%-át négerek ölik meg.

Pontos a diagnózisod, a fejlődéstörténet bemutatása, a vészkiáltásod.

A téma már önmagában nyomasztó, ezért engedd meg, hogy lazítsak, s azon kérdésed kapcsán, hogy mi a következtetés, Brezsnyevet idézzem. Filoszként nagy könyvtáram van, s annak idején megvettem A kis föld című füzetét, benne kortörténeti fotókkal.

Műve végén Brezsnyev a következőket írta: " És ha most megkérdeznék tőlem, ,milyen végkövetkeztetést vontam le én, aki végigjártam a háborút az első naptól az utolsóig, ezt felelném: ne legyen többé! Soha többé nem szabad háborúnak lennie. Boldog az a politikus, az az államférfi, aki mindig azt mondhatja, amire valóban gondol, azt teheti, amit valóban szükségesnek tart, arra törekedhet, amiben valóban hisz.........."

Ha jól körbenézel Európában, már ott vannak a potenciális háborús tűzfészkek. valakik ismét lángra akarják gyújtani kontinensünket, olyanok, akik kontinensét az előző két világháború nem érintette.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés