Fidesz: Gyöngyös baloldali polgármestere tisztázza vakcinához jutásának körülményeit!

2021. január 28. 18:28
A városvezetőtől csütörtöki rendkívüli sajtótájékoztatóján követelt magyarázatot a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Horváth László kijelentette: magát a tényt Hiesz György is elismerte és azt ígérte, az ügy részleteiről teljeskörűen beszámol, ám ez mind a mai napig nem történt meg. Jelenleg is számos kérdés megválaszolatlan, ám az eddig napvilágot látott információk arról árulkodnak, hogy „a jogosulatlan előnyszerzést a baloldali, szocialista oltásmutyi mozgatta” – fogalmazott. A történtek nyomán világosan kirajzolódik az a „baloldali viselkedés”, mely egyik oldalról folyamatosan támadja a védekezést és bizalmatlanságot szít az abban résztvevőkkel, továbbá a vakcinákkal szemben, ám eközben személyes érdekek mentén nem riad vissza a védekezés nyújtotta előnyök politikai kapcsolatokat is felhasználó, gátlástalan megszerzésétől sem – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A kormánypárti politikus szerint a városvezető több tényt elhallgatott, így azt is, hogy felesége ugyancsak megkapta a vakcinát. Egy interjúban pedig azt állította: nem volt tisztában a védekezési szabályokkal, az oltási renddel, mely nehezen képzelhető el a polgármesterről, aki egyben a helyi védelmi bizottság elnöke – emlékeztetett. Amennyiben így van, az Hiesz György felkészültségét kérdőjelezi meg, míg ha nem, úgy felmerül a kérdés: miért sértette meg tudatosan az ide vonatkozó szabályozást? – folytatta Horváth László, aki közölte: a városvezető azzal érvelt, hogy felhívták és mindössze egy órája volt eldönteni: él-e a számára felkínált lehetőséggel. Ennek kapcsán azonban felvetődik: ez idő alatt miért nem jutott eszébe egyetlen olyan idős, veszélyeztetett helybeli sem, aki jogosult lett volna az oltásra? – jegyezte meg a fideszes politikus. Közölte: a híradásokból immár nyilvánvaló, hogy a polgármestert – aki nem is regisztráltatta magát az oltásra – a háziorvosa kereste meg a lehetőséggel. Erre az orvosnak nem volt jogosultsága, és ha Hiesz György valóban nem ismerte volna az oltási rendet, a háziorvosának ez akkor is kötelessége lett volna - mondta. 

Arra a felvetésre, hogy ennek ellenére miért éppen a városvezető jutott az orvos eszébe, kettejük politikai kapcsolata adhat magyarázatot, hiszen a háziorvos korábban maga is a Heves megyei közgyűlés évekig Hiesz György által irányított szocialista frakciójában ült – idézte fel Horváth László. Az országgyűlési képviselő a történtek mielőbbi tisztázását és a nyitott kérdések megválaszolását sürgetve kijelentette: Gyöngyös polgármesterének „illene elkerülnie, hogy naponta önellentmondásba keveredjen”. Ezzel nem csupán a közvéleménynek, de városának, az általa képviselt gyöngyösieknek is tartozik – tette hozzá.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés