Boris Johnson bizakodó Joe Bidennel kapcsolatban

2021. január 24. 12:12
A brit miniszterelnök a telefonbeszélgetés során megígérte, hogy a lehető leghamarabb megoldják a vitás kereskedelmi kérdéseket.

Joe Biden amerikai elnökként először beszélt szombaton európai vezetővel, nevezetesen Boris Johnson brit miniszterelnökkel, és témáik a koronavírus-járvány, a klímaváltozás elleni küzdelem, a biztonságpolitika és a szabadkereskedelem voltak – írta meg a Demokrata.

Várakozással tekintek a két ország között régóta fennálló szövetség mélyítése felé, aminek egyebek között kedvez, hogy mindkét ország úgy akar túljutni a koronavírus-járványon, hogy közben zöldebbé és fenntarthatóbbá teszi gazdaságát” – írta a brit miniszterelnök a Twitteren.

Beszéltek a két ország között tervezett szabadkereskedelmi megállapodásról, amely azért vált szükségessé, mert Nagy-Britannia kilépett az Európai Unióból. A miniszterelnök megígérte, hogy a lehető leghamarabb megoldják a vitás kereskedelmi kérdéseket. A két vezető hitet tett országuk NATO-tagsága, az emberi jogok érvényesülésének elősegítése és a demokrácia védelme mellett.

 

 Nyitókép: Boris Johnson Twitter-fiókja

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés