Járóka Lívia mentelmi jogának felfüggesztéséről fog tárgyalni az EP jogi bizottsága

2021. január 14. 17:24
A belga hatóságok egy régebbi, már rendezés alatt lévő gyorshajtás” miatt kérték a mentelmi jog felfüggesztését – mondta el az EP-képviselő irodája.

Járóka Lívia mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó indítványról tárgyal pénteken az Európai Parlament (EP) jogi bizottságának rendkívüli ülése – írja a Népszava. A fideszes képviselő, parlamenti alelnök irodája megerősítette a lapnak, hogy a belga hatóságok egy „régebbi, már rendezés alatt lévő gyorshajtás” miatt kérték a mentelmi joga felfüggesztését. Járóka valószínűleg hosszú ideig elfelejtette kifizetni a közlekedési kihágás miatt kirótt bírságot, és a szabálysértési ügy bíróságra került – véli a lap hozzátéve, hogy forrásaik szerint a képviselő-testület minden évben viszonylag sok hasonló mentelmi ügyet tárgyal.

A Járóka Lívia mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó belga kérelem tavaly szeptemberben érkezett meg az EP-be. A pénteki zárt tárgyalást követően a szakbizottság újra visszatérhet a témára, majd megvitatja és elfogadja az ajánlást tartalmazó jelentést. A mentelmi jog felfüggesztésére vonatkozó kérelem jóváhagyásáról vagy elutasításáról a plenáris ülés dönt, amelyre tavasz előtt biztosan nem kerül sor.

(Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 124 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés