Fürjes: Heti félmillió budapestit szolgálnak ki az új buszok

2021. január 13. 8:22
Az éjjel Budapestre érkezett újabb 17 busz, amit a kormány vásárol a BKV-nak.

A főváros még a 2020-as költségvetési évben kapott a kormánytól buszbeszerzésre 3,2 milliárd forintot, melyet a 2021-es évben fog tudni lehívni. Erről levélben tájékoztatta még tavaly májusban a főpolgármestert a miniszterelnökséget vezető miniszter, Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

A BKV buszgarázsában december negyedikén tartott Fürjes Balázs sajtótájékoztatón már csak Karácsony Gergely főpolgármester aláírására volt szükség, hogy a buszok megérkezhessenek. Kitért arra is, hogy a BKV buszbérlési pályázata, amit egy offshore-hátterű cég nyert meg, egy „füstbe ment terv”, hiszen egyetlen bérelt busz sem érkezett meg Budapestre.

Az államtitkár szerdára virradóra tette ki tweetjét, mely 17 újabb busz érkezéséről számolt be. 

„Az éjjel Budapestre érkezett újabb 17 busz,amit a kormány vásárol a BKV-nak. 64 vadonatúj, akadálymentes, légkondis, környezetbarát kékbusz beszerzését biztosítottuk, ezek heti félmillió budapestit szolgálnak ki.Jó utat mindenkinek!” – írta Fürjes Balázs.

A vadonatúj Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú autóbuszok akadálymentesek, légkondicionáltak, fedélzeti utastájékoztató képernyőkkel és kamerákkal, valamint utasszámlálóval vannak ellátva. A buszok háromnegyede csuklós busz, egynegyedük, 17 darab pedig környezetbarát szóló busz – hangzott el korábban a BKV-n tartott decemberi sajtótájékoztatón. 

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valóban? Én azt hittem, hogy a kormány lopta a buszokat. Budapest pedig nem termel 40 százalékot. Az lehet, hogy ide van a legtöbb cég bejegyezve, de a termelés nem itt történik.

Ezzel kapcsolatban hadd jegyezzem meg, ez a 40 százalék úgy jön ki. hogy az itt bejegyzett cégek 80 százaléka nagyvállalat, 20 százaléka kisvállalkozás. De akkor hogyan is állunk a siránkozásokban említett iparűzési adóval, ami csak a kisvállalkozások számára jelenti azt, hogy megfelezik? A nagyvállalatok nem kaptak kedvezményt. Ez a 10 százaléknyi adóelvonás tenné tönkre a fővárost? Amikor a kormány az adófizetőkön segít a terhek könnyítésével.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés