Feladták magukat a Margit híd két kőkeresztjét letörő fiatalok

2021. január 12. 14:02
Hirtelen ötlet vezérelte őket, de már megbánták tettüket – állítják.

Feladta magát két 16 éves fiatal, aki a Margit hídon letört két kőkeresztet – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon kedden. A rendőrség által közzétett, az esetről készült videóról és a korábbi hasonló bűncselekményekről hétfőn számoltunk be részletesen. A rendőrségi portál szerint a 16 éves fiú és a vele egykorú lány – szüleik kíséretében– kedden jelentkezett a II. kerületi rendőrkapitányságon, ahol bevallották, hogy tavaly november 20-án este ők törték le és vitték el a Szent Koronát ábrázoló szobrok kőkeresztjeit.

A rendőrség a fiatalokat „védett kulturális javak körébe tartozó tárgyra elkövetett lopás bűntett” megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki. A fiatalkorú gyanúsítottak

vallomásukban elmondták a rendőröknek, hogy nem akarták ellopni a kereszteket, hirtelen ötlet vezérelte őket,

amikor úgy döntöttek, hogy letörik azokat a koronáról, amit azóta nagyon megbántak. Az eljárás a fiatalok ellen szabadlábon hagyásuk mellett folytatódik. A Margit hidat díszítő, Szent Koronát ábrázoló szobrok rongálása miatt tavaly decemberben gyorsított eljárásban emeltek vádat két férfi ellen, mert az év szeptemberében nyolc kőkeresztet rongáltak meg. Az ügyészség abban az ügyben azt indítványozta, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést.

(MTI)

Összesen 200 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Reméljük, tanultak belőle.

Ilyesmi. Talán még jobb a közmunka. Mert akkor nem a szülők fizetnek.

Minden tömeggyilkosnak ajánlom ezt a hirtelen ötlet alapú védekezést.

A jövőjük még néhány hirtelen ötlet. Az ötletgazdaság jutalmat érdemel.

Ne bátorítsuk már a felfüggesztett kategóriát! Magyarországon mindenki felfüggesztett mániás? Pacsi a kézre egy nedves ruhával nem elég?

BTK.
371. § (1) Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el.

...A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha...a) védett kulturális javak körébe tartozó tárgyat, műemléket.....

A képen én egy teljesen átlagos fiatal párt láttam, nem tüntek szakadtnak, drogosnak, piásnak, és igazából vártam is azt, hogy ha otthon elmondják, akkor a szülők hatására jelentkezni fognak. Nyilvánvalóan kell büntetés ( kártérítés, közmunka etc.), de nem kell őket kicsapni az iskolából. A kamasz valahogyan imponálni akarhatott lánynak és akkor sok hülyeséget csinálnak.

Majd a független magyar bíróság eldönti...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés