Letörték a Margit-híd keresztjeit

2021. január 12. 16:17

Rákay Philip
Facebook
NEM ÉRDEKEL, TUDJÁK-E MIT CSELEKSZENEK! VALLÁSI JELKÉPEKET NORMÁLIS EMBER NEM GYALÁZHAT MEG!

„NEM ÉRDEKEL, TUDJÁK-E MIT CSELEKSZENEK! VALLÁSI JELKÉPEKET NORMÁLIS EMBER NEM GYALÁZHAT MEG!

Nézem a videót a fiatal párról, akik letörték a Margit híd keresztjeit. Nézem őket, és őszintén nem értem, amit látok. Lendülettel érkeznek, amikor is a páros fiú tagja észrevesz valami furcsát, valami számára szokatlant, vagy talán bántót...

A KERESZTET.

Hezitálás nélkül pattannak a híd kőpárkányához, majd először a lány – modern egy világ ez – mászik fel, s habozás nélkül letöri. Húsz másodperc sem telik el a kereszt észlelésétől, az eltávolításáig. Aztán a fiú mutatja meg, hogy ő is képes erre a nagyívű produkcióra. Ő is felmászik, s letör egy másik keresztet is. Majd vidáman továbbállnak... Nem tudom, ki hogy van vele, számomra mindenféle pusztítás, rongálás szinte fizikai fájdalmat okoz. Egyszerűen nem bírom elviselni a tudatos, öncélú rombolást.Amikor valaki - teljesen mindegy, hogy fiatal, vagy idősebb - annyit tud hozzátenni a világhoz, s annyi lenyomatot képes magáról hagyni a saját, beszűkült, nyomorult életéről, hogy festékkel összefúj – frissen felújított – házfalakat, emlékműveket, szobrokat, vagy bármit, ami csak elé kerül, az az ember egyéb aljasságra is képes.

Erre nem lehet mentség, s végre ideje volna társadalmi és törvényalkotói szinten is kellő nyomatékkal elítélni, kezelni az ilyesfajta devianciát! Az azért mégsem járja, hogy a közösből, vérverejtékkel, a többség örömére felújított tereket, középületeket, hidakat, parkokat néhány gyökértelen senkiházi rendszeresen tönkre tegye. A kereszt letörése még súlyosabb. Mégpedig azért, mert bármely vallási jelkép láttán meg kellene szólaljon minden egyes érző, normális, intelligens emberben egy belső, lelkiismereti hang. Egyre gyakrabban tapasztaljuk: sokakban elnémult már az a hang...

Ki a felelős mindezért? Azok, akik évtizedek óta kiröhögik, elrelativizálják Európa és a magyarság keresztény értékeit, miközben önfeladó módon üdvözlik és támogatják például muszlim migráns tömegek betelepítését.Azok, akik szerint a Szent Korona pusztán múzeumi tárgy, vagy éppen micisapka.Azok, akik szerint a vallás, az istenhit pusztán magánügy, amelynek semmi köze sem szabad legyen az össztársadalmi értékekhez, vagy épp a politika világához.Azok a szülők és tanárok – tisztelet a kivételeknek –, akik nem tudtak, vagy nem is akartak megfelelő erkölcsi, történelmi, kulturális, patrióta mintát felmutatni, s képtelenek voltak példaképpé válni.

Azok a kereskedelmi médiumok, amelyek évtizedek óta, tudatosan deheroizálják a közéletet, kétszáz szavas szókincsű idiótákat állítva példaként a fiatalok elé, szisztematikus kulturális agymosást végezve. Azok, akik elhitetik a fiatalokkal, hogy nincsenek erkölcsi gátak, korlátok, lényeg az »önmegvalósítás«, az emberi ego kielégítése, mert csak az számít, hogy a mában, a mának éljünk.Hosszan lehetne még folytatni a felsorolást, de - egyebek mellett - a fentiek együttesen vezettek idáig. A nagyon is tudatosan cselekvő világrontók a tudattalan lelki szegényekkel így találkoznak össze, vidáman egyesülve. A felelősségük bizony közös. Ha tudják, mit cselekszenek, ha nem...Ugyanakkor a mi felelősségünk sem kicsi. Nem hagyhatunk semmit sem szó, sem cselekedetek nélkül!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés