Gál Kinga lett a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke

2021. január 12. 20:51
A tisztség Szájer József lemondása miatt üresedett meg.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja Gál Kingát választotta meg a magyar néppárti delegáció elnökének Szájer József lemondása miatt megüresedett tisztségére. A felszabadult képviselői mandátumot Schaller-Baross Ernő tölti be – tájékoztatott Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője közleményében kedden.

Deutsch Tamás közölte: Gál Kinga 2004 óta tagja az Európai Parlamentnek, 2015 és 2019 között az Európai Néppárt alelnöke volt a testületben. Elmondta: Schaller-Baross Ernő, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának új tagja az Európai Parlament jogi bizottságának (JURI), továbbá foglalkoztatási és szociális bizottságának (EMPL) munkájában tagként, a fejlesztési bizottság (DEVE) és az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség (D-US) a munkájában pedig póttagként fog részt venni.   

„A magyar néppárti delegáció Kósa Ádám EP-képviselőt jelölte tagnak és alelnöknek az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságába (CONT)” – tette hozzá a delegációvezető.

(MTI)

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó döntés, jó munkát Kinga!

Én is lakmuszpapírnak tartom Jancsit. Szegényke...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés