Bajorországban hétfőtől FFP2-szájmaszk lesz kötelező

2021. január 12. 18:48
Minden még nyitva lévő boltban, valamint a tömegközlekedési eszközökön kötelező lesz az FFP2-szájmaszk viselete.

A müncheni kormány keddi ülésén hozta meg a döntést. Markus Söder keresztényszociális bajor miniszterelnök szerint erre azért van szükség, mert míg a normál szájmaszkok másokat védenek a megfertőződéstől, az FFP2-szájmaszk a viselőjét is megóvja a koronavírustól – írja az Azonnali.

Söder azt mondta, van elég ilyen maszk a tartományban, tehát nem kell tartani attól, hogy esetleg valaki ne jutna hozzá. A bajor ellenzék elégedetlen a döntéssel, a szociáldemokraták szerint a kormánynak ingyenesen kéne osztania szájmaszkokat, míg a jobboldali liberális szabaddemokraták szerint Söder döntése elkésett.

Címlapkép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zyklon–B ellen véd?

Nem trükköznek, a tavaszi első hullám sokkal kevesebb fertőzöttel járt, ezért utólag nézve elég mindegy, hogy ki mit csinált akkor. A mai tudásunk alapján például a márciusi-áprilisi ipari leállás Magyarországon értelmetlen volt, a gazdaság több százaléka kiesett, de az áldozatok száma minimálisan lett csak kevesebb, ha az egész évet tekintjük.

Sajnos a mostani generációnak meg kell fizetnie a járvány tanulópénzét. Néhány éve volt egy riport a japán maszkautomatákról, kb. "milyen furák ezek a hülye japánok" címszóval. Ugye, hogy nem ők voltak a hülyék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés