Kivégzi az amerikai konzervatív közösségi oldalt a Google és az Amazon

2021. január 10. 9:21
A vád: a moderálatlan posztok erőszakra való felbujtást tartalmaztak.

Egy nappal azután, hogy a Parlert – ami egy 2018-ban indult, amerikai közösségi oldal, jellemzően Donald Trump támogatói, konzervatívok használják – eltávolították a Google Play Store-ból, az Apple hasonló lépésre szánta el magát – olvasható a yahoo.com-on.

Habár az alkalmazás az egyik legjobb ingyenes applikáció volt, szombaton az Apple egy USA Today-nek küldött közleményében jelezte, hogy felfüggesztették a Parlert. Az oldal egyébként 2020-ban tett szert még nagyobb népszerűségre, amikor a Facebook és a Twitter szigorította moderálását és címkézését, míg a Parler végig cenzúrázatlan maradt.

Mindig támogattuk a különböző nézőpontok megjelenését az App Store-on, de nincs hely a platformunkon erőszakkal való fenyegetéseknek, se illegális tevékenységeknek – áll az Apple közleményében.

Közben szombat késő este jött a hír, amelyet BuzzFeed írt meg, hogy az Amazon is felfüggeszti a Parlert a webtárhely szolgáltatásaiból. Levelükben 98 példát hoznak fel Parler-posztokra, amelyek erőszakra való bátorítást, felbujtást tartalmaztak. Az Amazon nem kívánta kommentálni a felfüggesztést.

Megszólalt azonban az Amazon bejelentése után a Parler ügyvezetője, John Matze. Ő arról írt, hogy „az Apple mindaddig tiltja a Parlert, amíg nem mondunk le a szólásszabadságról, átfogó és támadó irányelveket vezetünk be, mint például a Twitter és a Facebook”.

Matze a cég következő terveiről szólva elmondta, azok hamarosan napvilágot látnak,és nagyon sok opciójuk van. Hozzátette: az oldal hamarosan elérhetetlenné válhat pár hétre, hogy „az alapoktól építsék újjá”.

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Összesen 219 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Liberális demokrácia. Már most tombol. Mi lesz még......

Ami történt, az papíron egymástól független különálló cégek összehangolt támadása a kompetencia ellen, ezt az USA-ban már simán meg lehetne futtatni egy trösztellenes eljárásban.

Számomra emiatt is kétségtelen, hogy ez előtte le lett egyeztetve a Demokratákkal, akik a védelmükről biztosították őket.

20-án beiktatásra kerül Biden, övék a Kongresszus és a Szenátus.
20-án egyesül a Big Gov és a Big Tech, ez a fasizmus, nem Trump...

Upsz, akarom mondani, konkurencia, nem kompetencia....ebből is látszik, mennyire vagyok kompetens a témában.:)

Demokrácia, népszuverenitás, jogállam, szólásszabadság...

... akkor nagyjából az egészet dobhatjuk ki a kukába.

Viszont a gazdasági erőfölénnyel való visszaélés már megáll.

De azt akkor elmagyarázhatnád a sajtószabadság kontra magyar állam esetét is, no meg a jogállamiság esetében, hogy lehet az, hog, részlezeiben minden oké, de az összkép...
Szóval úgy van ez, hogy minden rendben van, ha nektek kedvező, nekünk meg hátrányos és fordítva.

A szabadság hazája kezd egyre jobban hasonlítani a Szovjetúnióhoz.

Lehetséges, hogy lesz, aki rosszul jön ki ebből.
Szerintem Trump visszatámad.

Igen. Plusz haszon, hogy nem indulhatna 2024-ben.....
Félnek tőle.

Szörnyű időszak lesz.

Akkor fontos a szólásszabadság, amikor ők mondanak mindenfélét.

Nem, nem arra gondoltam, hanem a ti nagy sérelmetekre a sajtószabadság kapcsán. Amikor kioktattok bennünket , hogy vegyünk magunknak sajtót, amikor nekünk nem volt, de ti az Index kapcsán a tulajdonos jogait akarjátok korlátozni olyan szinten, hogy nem nevezhet ki főszerkesztőt.

Erről azért Antall József jut az eszembe, aki szintén nem jutott médiához miniszterelnökként...

A reklámozás megfogható lenne a fordított adózással.Ha ők nem adóznak, adózzon a hirdető. A reklámjaiknak egyébként sincs teljesítési igazolása.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés