Gyurcsány Ferenc: Hazafias kormányzást szeretnénk

2021. január 5. 13:44
„A kormányzás alapelvei hat pontban” címmel tartottak kedden sajtótájékoztatót az ellenzéki pártok vezetői.

Mint ismert, decemberben jelentették be az ellenzéki pártok, hogy megszületett a teljes ellenzéki együttműködés. A pártok vezetői kedden online sajtótájékoztatót tartottak ahol minden pártvezér egy-egy rövid nyilatkozat erejéig ismertette az ellenzéki „kormányzás alapelveit”.

Az eseményt Jakab Péter, a Jobbik elnökének felszólalása indította, a politikus a társadalmi béke megteremtéséről beszélt. Mint mondta „véget vetünk a gyűlölködésnek”, hozzátéve, hogy „nem azt keressük, ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt”.

A szót Fekete-Győr András, a Momentum elnöke vette át, aki beszédében „szabad országot, szabad sajtóval, szabad tudománnyal, oktatással és művészettel” ígért, és mint mondta, „Magyarország a törvényes rend állama lesz”.

Az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet a fenntarthatóságot hangsúlyozta, de kitért arra is, hogy a migráció kihívásánál az „igazi, mély okokat kell kezelni”, vagyis a klímaváltozást és az ökológiai válságot.

Az alapelvek sorolását Szabó Tímea folytatta, a gondoskodó társadalom megteremtéséről beszélt, kiemelve, hogy „férfiak és nők ugyanazért a munkáért ugyanannyi bért kapjanak”.

Az igazságosság témakörében az MSZP nevében Kunhalmi Ágnes szólt a sajtótájékoztatón. Mint mondta, „mindig is a dolgozók, a munkavállalók pártján állunk”, ezért az ellenzék célja a gazdaság demokratizálása, valamint a leszakadó régiók támogatása is.

A nyilatkozatokat Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének beszéde zárta, aki szerint „a sok-sok évszázados küzdelem az európai magyarság védelméről szól”. A pártelnök szerint a történelmi választási lehetőségek közül a legjobb Európában maradni. „Hazafias kormányt, európai kormányt szeretnénk” – mondta a volt kormányfő.

A sajtótájékoztató lezárultával egy, az alapelveket tartalmazó dokumentumot írtak alá az ellenzéki pártok vezetői.

 

Összesen 237 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ismerve-látva-hallva eme figurák tevékenységét, a "hazafias kormányzás" a csődbe kormányzást jelenti. Aki rájuk szavaz, megérdemli, hogy nyomorogjon és kiforgassák a javaiból.

Pont mániás.
Minelnök korában is állandóan pontokat olvasott fel, amikből nem lett semmi.

A momentum korábban két szóval jellemezte ezt az egészet:
A moslékkoalició összegyurcsányozta magát.

Jellemző, hogy ezt ki kell jelentenie az elvtársai között.

Kiforditom, beforditom, megis Boszme a Boszme - es ezen az Unicum sem segit!

2022-ig még sok pia lefolyik a torkán.

Jol hangzik. Szeretik a hangzatos dolgokat ...mondani. Es igerni lehet, nekik meg csak be sem kell tartaniuk az igereteiket.
Telex/Index/444/Politico stb. ugysem keri szamon oket.

Gyurcsány kormányfőként is jól teljesített, amikor programokat kellett gyártani. Ebben verhetetlen.

Ma reggel elolvastatták gyurcsánnyal a
"Mindent felbomlaszt a relativizmus – Macron Franciaországról, Európáról, korszellemről " c. írást, erre rögvest "hazafiassá" vált.
Nehogy az legyen a vége, hogy elvesz minden magyar nyugdíjastól 10%-ot és kiküldi a határon túli Gyurcsány-magyar testvéreknek...

A múltkori volt az úttörök 12+1 pontja, ez most a kisdobosok 6 pontja.
A pontok felezési ideje kb 1 hónap.

Igen, Fegyenc össze-vissza beszél, s ezért érdemes ráolvasni a korábbi hülyeségeit a fejére, hogy az éppen aktuális hülyeségét még a makacs ellenzékiek is beláthassák.

Szabadtéren történhetett eme nagy esemény mert sehol nem olvastam, hogy épület omlott emberekre.............

Te figyelj Fletó!
Ez már egyszer volt. EZT MÁR EGYSZER ELJÁTSZOTTÁTOK. Lásd "nemzeti közép" a 2002-es kampányban, piros-fehér-zöld zászlóhegyek stb.

Mi is lett belőle? 2004-es szégyenteljes nemzetárulás? Folytassuk a felsorolást?

Jaj... na és mondd, konkrétan miben nyilvánulna meg és higyan történne a demokrácia helyreállítása? Mert az egyfordulós választás (majdnem minden országban ez a módi) vagy a vegyes választási rendszer (Hollandiát leszámítva talán egyetlen országban sincs tiszta arányos voksolás) semmiképp nem tekinthető antidemokratikusnak. Nehezen fogsz olyan szisztémát találni, ahol majd a 10% körüli Momentum fújja a passzátszelet, és nem a 45-50% körüli Fidesz. Ja, de van ilyen szisztéma... bolsevik diktatúrának hívják (lásd 1919, 1947 stb.).

Szerintem tomenyet iszik. Az jobban és gyorsabban árt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés