Jön a honfoglalós sorozat a pozsonyi csatás animáció után

2020. december 29. 9:12
Az animációs sorozat  „a honfoglalás korát hasonló minőségben, biztosan nagy sikerrel fogja bemutatni” – mondta Horváth-Lugossy Gábor.

A Magyarságkutató Intézet 12 részes filmsorozatot csinál a honfoglalás koráról – derül ki az intézet videójából, melyben Kásler Miklós beszélgetett Horváth-Lugossy Gáborral, a Magyarságkutató Intézet főigazgatójával. A gyártó ugyanaz a történelmi animációs cég lesz, akik a pozsonyi csatát is megfilmesítették.

Az animáció kapcsán lapunkban Haramza Márk és Kiss P. Attila véleménycikkét itt, Négyesi Lajos hadtörténésszel készült interjúnkat pedig itt olvashatják.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan! Elég lenne egy adott korban "jártas" történész felkérése és máris megszűnnének a jogos kritikák. Miután ez úgyis csak grafika, nem lenne drágább egy tényleg hiteles animációs film elkészítése sem.

Orbán végre megnyugtathatja a nagy történelmi filmek hiányát sérelmező kipcsák magyarokat, összekotort egy kis aprópénzt néhány animációs filmre. Így legalább mindenki elmegy szavazni......kielégítve a nemzeti érzelműek is.

Azt hallottam, hogy Gyurcsány kormányprogramjában szerepelnek nagy történelmi filmek is.

No igen, de abban a bizonyos filmben sok olyan jelenet volt, amiben nincs vita a történészek között, hogy az így ostobaság és biztos, hogy nem hiteles.

12 részes, azaz a nézőket többször is oda kell ültetni a TV elé. Ehhez kell egy használható forgatókönyv ( amit végig kellene zavarni a Vajna féle procedurán, a nagy Honfoglalás film sikertelensége is a gyenge forgatókönyvnek volt tulajdonítható szerintem ), ráadásul jobb grafika azért, hogy megfogják a fiatalokat is. Ehhez persze pénz.....

Ki nevezhető ma Dümmerth utódjának? László Gyulát nem is említem, mert ő még rajzolni is tudott.

Nem tudom, hogy történhetett.
Egy biztos, hogy a Kárpát-medence nem volt lakatlan. Sőt nagyon is sokan élhettek itt.
Akik meg itt éltek, hogyan tanultak meg a bejövő "magyar" törzsektől magyarul? Nem inkább a bejövő törzsek áltak át a magyar nyelvre?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés