Őrizetbe vettek egy vezető beosztású minisztériumi tisztségviselőt

2020. december 2. 12:49
Korrupció gyanúja miatt indult az eljárás.

Korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt vettek őrizetbe egy vezető beosztású minisztériumi tisztségviselőt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője az MTI-vel szerdán.

Keresztes Imre főügyész közleményében azt írta, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség „hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette” és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. Mint írta, 2020 nyarán egy vegyes gazdálkodási tevékenységet végző, állattenyésztéssel is foglalkozó vállalkozó pályázati úton igénybe vehető állami támogatással új mezőgazdasági vállalkozás beindítását tervezte. A megalapozott gyanú szerint a vállalkozó jogtalan előnyt ajánlott azért, hogy egy magas rangú minisztériumi tisztségviselő hivatali pozíciójából fakadó kapcsolatainak felhasználásával segítséget nyújtson a beruházáshoz szükséges pályázat sikeres elnyeréséhez és földterületek megszerzéséhez.

A vállalkozó a hivatali befolyás érvényesítésével elnyerni tervezett több száz millió forintos – vissza nem térítendő – támogatás miatt várhatóan sikeres cégből 5 százalékos tulajdonrészt ajánlott a minisztériumi tisztségviselőnek. A vezető beosztású hivatalos személy az ajánlatot elfogadta, és az ígért tulajdonrészt az újonnan alapított mezőgazdasági vállalkozásban megszerezte – írta a főügyész.    Keresztes Imre tájékoztatása szerint a nyomozó ügyészség a tényállás teljes körű felderítése és további releváns bizonyítékok beszerzése érdekében kedden összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre közel 60 ember részvételével. Az akció végrehajtásában a Készenléti Rendőrség állománya is közreműködött.

A járványügyi szabályok maradéktalan betartásával több helyszínen végrehajtott motozások, kutatások és lefoglalások, majd az ezt követő tanúkutatások, tanú- és gyanúsítotti kihallgatások eredményre vezettek – írta a főügyész. Keresztes Imre közlése szerint az ügyészség mindkét elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki, elrendelte őrizetüket, és indítványozza a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését.

(MTI)

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindig érdekelt, hogy miként jut a megfelelő szervek tudomására az ilyesmi.

Válaszok:
packó | 2020. december 2. 13:58

Bejegyezték a cégjegyzékbe. Korrupt és ostoba.

Válaszok:
legyetek | 2020. december 2. 15:06

Huh, b+, akkor ez tényleg hülye is...
Teljesen rendjénvaló, hogy eltávolítják, ilyen ostoba ember ne intézzen közügyeket, mert elcseszi.

Demeter? Egyszerűen tényt közölt.
X

Hülye vagy. És unalmas is
X

oké, csak gyanú. DE: tulajdont szerzek egy olyan cégben, aminek az
ügyét hivatalnok ként intézem? Na-ne... Tulajdonképpen el sem hiszem
hogy valaki ennyire hülye.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés