Összefüggés mutatkozik a mentális betegségek és a baloldali gondolkodás között

2020. november 27. 12:26
A fehér bőrű lakosság, különösen a „nagyon” liberálisok sokkal nagyobb valószínűséggel küzdenek mentális egészségi problémákkal Amerikában a Pew Institute felmérése alapján.

A „nagyon liberális” nézeteket vallók közt több a mentális problémákkal küzdő személy a Pew Institute márciusi felmérése szerint. A fiatal, magukat nagyon liberálisnak tartó, fehér bőrű nők körében ez az arány különösen magas. Több érdekes eredmény is született a Pew Intézet 2020 márciusi, COVID-19 kapcsán végzett felmérésének elemzésében, melyet a Tablet Magazin szerzője, Zach Goldberg politológus doktorandusz összegzett. Eszerint a fehér bőrű lakosság (és különösen a „nagyon”) liberálisok sokkal nagyobb valószínűséggel rendelkeznek mentális egészségi problémák diagnózisával, mint az összes többi ideológiai és faji alcsoport. 

 

 

 

 

 

 

 

A különbség tovább nő, ha egymás mellé rendeljük az egyes adatokat. A kutatás kimutatta, hogy a liberális fehérek csoportja szinte minden kérdésben kiemelkedő adatokat mutatott, így a baloldali nézeteket vallók a karantén okozta bezártságot is általában véve jóval nehezebben viselték. A hírt először Zach Goldberg politológus doktorandusz a Twitteren tette közzé áprilisban. 

A tanulmányt a Pew Institute márciusban végezte önkéntesekkel. Az eredmények azt mutatták, hogy minden fajban és korcsoportban azok esetében, akik konzervatívnak vallották magukat, sokkal kevésbé volt valószínű, hogy az orvos valamiféle mentális betegséget diagnosztizált. A 18–29 éves korosztály legfiatalabb csoportjában ugyanakkor a liberálisok 45,9% -a mondta, hogy ilyen diagnózissal rendelkezik szemben a konzervatívok 20,1% -ával. A fehér liberálisok közül a leginkább érintett csoport a baloldali nők voltak. A fehér baloldali nők 56,3% -a számolt be mentális betegségről, míg a hasonló korú konzervatív nőknek csupán 27,3% -a.

„Nem azért írtam meg ezt a témát, hogy gúnyolódjak a fehér liberálisokon vagy a mentális betegségekel küzdőkkel. Inkább szeretném felhívni a figylelmet erre az aránytalanságra, mert ez egy olyan kérdés, amelyet nem eléggé vizsgálnak, és amely fényt deríthet különféle szociálpolitikai szemléletbeli különbségekre” – írta a politológus kutató. 

Hasonló eredményekre jutott egy 2007-ben publikált amerikai felmérés is, melyet akkor a Gallup Intézet végzett. Ez a tanulmány akkor a regisztrált választók körében tett fel hasonló kérdéseket, és kimutatta, hogy a republikánus szavazók 58%-a kiváló mentális állapotról számolt be, míg ez az arány a demokraták esetében csak 38%, a függetleneknél 43% volt. Átlagos mentális állapotról a republikánusok 35, a függetlenek 40 a demokraták 46%-a számolt be. Kifejezetten rossz mentális egészségről a republikánusoknak csupán 8%-a számolt be, míg a demokraták esetében ennek majdnem duplája, 15% volt az arány. Ennél kicsit magasabb, 17% volt a függetlenek hasonló adata. 

 

Összesen 188 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne általánosíts! Ők minden, és a kutatásban megtalált kb. 50% zakkant is mind elszigetelt esetek - amiket Trump vagy Orbán léte teljesen megmagyaráz.

Ez nyilvánvaló például azok számára, akik egymás után tanulták a Kapitalizmus Politikai Gazdaságtana és a Szocializmus Politikai Gazdaságtana nevű tárgyakat.
Az előbbi teljesen észszerű benyomást keltett, míg az utóbbi tiszta zagyvaságot.

Az a gyanúm, hogy ilyesmi bármely nézethez elragadtatottan ragaszkodók esetében kimutatható.

A nácikhoz különösen? Akkor a baloldalhoz se értesz.

"The finding of increased mental illness among left-wingers is congruent with numerous findings based on related constructs, such as positive relationships between conservatism, religiousness and health in general."

(Mental Illness and the Left (in MANKIND QUARTERLY 2020 60:4 487-510)
Emil O. W. Kirkegaard, Ulster Institute for Social Research, London, UK)

Tehát: Az eredmény, hogy baloldaliak között magasabb az elmebaj, megfelel számos egyéb kutatási eredménnyel a hasonló megfigyelések között, például, hogy pozitív kapcsolat van a konzervatív és vallásos emberek és az ő jobb egészségük között.

Nekünk ez eddig is világos volt.

Egyébként érdekes, hogy az elmebeteg FEHÉREK csoportosulnak a liberális oldalon. A többi etnikum eléggé egyenlően oszlik el.

Ez lehet a magyarázat arra, hogy miért van ennyi fehér azok közt, akik a BLM féle fekete fajuralom mellett tüntetnek hisztérikusan, négerek seggét nyalják ki, satöbbi.

A liberalizmus a hülye fehérek politikája.

Szerintem az lehet a dinamikája a dolognak, hogy aki nyomorultnak érzi az életét, az jellemzően valaki mást, vagy a rendszert hibáztatja érte, a korszellem ezt erősíti. Ezért csoportosulnak az elmebetegek a balodlalon, mert a baloldal pátyolgatja, tutujgatja a különféle társadalmi csoportokat, és próbál minden felelősséget azok nyakába varrni, akik jól, vagy tűrhetően boldogulnak.

Donath, Cseh, Szél, Szabó, Bangóné, Kunhalmi, Demeter, Baranyi, stb.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés