Kunhalmi Ágnes igazat adott Orbán Viktornak

2020. november 27. 17:30
Az MSZP társelnöke tegnap az ATV-ben meglepő módon elismerte, hogy Orbán Viktornak igaza van abban, hogy „hatalmas tartaléka” van Magyarországnak.

Mint fogalmazott, „kényelmes helyzetben van” Orbán Viktor az uniós tárgyalások során, hiszen nincsen égető szüksége az uniós helyreállítási alap forrásaira, mivel például az MNB kötvénykibocsátása is sikeres volt, alacsony kamatozással jut forrásokhoz Magyarország – hangzott el az ATV studiójában.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet politológusa szerint mindez azért érdekes, „mert a balliberális oldal mindezidáig arról beszélt, hogy Magyarországnak nagy szüksége van az uniós hitelfelvételre, Orbán Viktor pedig csupán hazárdírozik, amikor a lengyel miniszterelnökkel közösen él a vétójogával”.

Az elemző szerint: „Kunhalmi Ágnes tehát kiszólt a balliberális kánonból és meglepő módon tényeket közölt, hiszen tényleg az a helyzet, hogy Magyarország és Lengyelország jó alkupozíciókkal rendelkezik az uniós tárgyalások során, ennek a két országnak egyáltalán nem olyan sürgető a megállapodás elfogadása, mint például a délieknek. Ennek köszönhetően jó esély van arra, hogy Brüsszelnek kell majd engednie az úgynevezett "jogállamisági" mechanizmus kapcsán.”

 

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem Magyarországnak van szüksége a pénzre, hanem elsősorban a déli országoknak. Félő egyébként, hogy emiatt szembekerülünk az olaszokkal, pedig ők erős szövetségeseink lehetnének a lator-, izé, fukar gecikkel szemben, akik belecsempészték a költségvetésbe a saját jogállamisági szemetüket.

Lassan az ellenzéket is importálni kell majd.

Egyébként ez nagyon donáthannásra sikerült nyilatkozat. Annyi a különbség, hogy ezt a nyilvánosságnak szánták. :D

Kunhalmi téved, mert az EU által felvenni kívánt hitel nem nulla kamatozású.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés