Száz lélegeztetőgépet adományozott a kormány a vajdasági magyaroknak

2020. november 26. 17:43

„Minden magyar felelős minden magyarért” – nyilatkozta Szijjártó Péter.

2020. november 26. 17:43
null

A kormány száz lélegeztetőgépet és ugyanennyi, a betegek őrzésére szolgáló monitort adományozott a Vajdasági Klinikai Központnak – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken. Mint mondta,

Hozzátette, „ezért kötelességünk segíteni a határainkon túl élő magyar nemzeti közösségeken is, különösen így van ez most, a világjárvány idején”. A miniszter elmondása szerint mivel a vajdasági magyarok jelezték, hogy segítségre van szükségük a legsúlyosabb koronavírusos betegek ellátása terén, a kormány csütörtök hajnalban már útnak is indította az egészségügyi eszközöket. A lélegeztetőgépeket és a monitorokat a Vajdasági Klinikai Központ osztja majd szét az érintett kórházak között; az adományt a szerb egészségügyi hatóságok engedélyezték – tette hozzá. „Reméljük, hogy minél előbb túl leszünk ezen a világjárványon, minél előbb túl leszünk ezeken az egészségügyi és gazdasági kihívásokon. Csak együtt sikerülhet” – fogalmazott Szijjártó Péter.

(MTI)

Címlapfotónk illusztráció. Kép: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó cikkek

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2020. november 28. 07:46
A Vajdasági Magyarok lét száma, a magyarországi Magyarok létszáma között, me g a Vajdaságnak küldött lélegeztető gépek és a Magyarországon alkalmazott lélegeztető gépek között reális kapcsolatnak kell lennie. Ha nem így van akkor annak valamilyen nem kommunikált oka van. Például, az indokolatlanul sok beszerzett gép készlet lecsökkentése.
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. november 27. 15:45
"Boldogok, a kik éhezik és szomjúhozzák az lélegeztetőgépet: mert ők zihálni fognak." (Orbán evangéliuma 5,6)
balbako_
2020. november 27. 15:38
Tisztességes megoldás és keresztényi is segíteni a bajba jutottakon. Ez nem pofázás, ez tett!
hakos
2020. november 27. 13:40
Hát kedves fröcssentő, lehet hogy észerveszed, de mindenesetre nem engeded általa befolyásolni libernyák hevületedet, a gyűlölet nem enged...... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik