A Fidesz végtelenül ósdi

2020. november 25. 9:50

Szél Bernadett
Facebook
Minden lehetőséget megragadnak ahhoz, hogy kikapcsolják a maradék parlamenti kontrollt is.

„Beteszteltem a rendszert: megkérdeztem írásban az Országgyűlés Hivatalát arról, hogy szerintük mi az akadálya a parlament digitális működésének és mit tettek eddig az ügy érdekében mint az Országgyűlés működtetéséért felelős szerv.

A főigazgató válasza szerint »az alkotmányos keretrendszer nem teszi lehetővé az Országgyűlés távműködését.«, és még ha »az alkotmány lehetővé is tenné a járvány ideje alatt a távműködést, az Ogytv, és a határozati házszabály legtöbb rendelkezése felülvizsgálatra szorulna, hiszen a hatályos szabályozás minden elemében a résztvevők személyes jelenlétére épít.« Végül hozzáteszi, hogy bár »egy online parlamenti üzemmód bevezetése kétségkívül nagy technikai kihívás volna, ugyanakkor jelenleg mégsem ez az elsődleges akadálya a megvalósíthatóságnak, hanem a jogi keretrendszer.«

Magyarul nincs itt semmi ördöngösség, ha lenne politikai akarat, az alaptörvény és a ház működését szabályozó törvények módosításával minden akadály elhárulna az elől, hogy a magyar parlament is megérkezzen a 21. századba. Az, hogy a kormány ezt nem akarja, világos: minden lehetőséget megragadnak ahhoz, hogy kikapcsolják a maradék parlamenti kontrollt is, másrészt a Fidesz végtelenül ósdi. Miközben Orbán Viktor és a kormánytagok minden másnap online üléseken vesznek részt, hol konferenciákon, hol az Európai Tanács digitális ülésein, itthon elképzelni sem tudják, hogy a magyar parlament is korszerűbben működjön és akár már most átálljon a virtuális működésre a vírusszempontból korántsem biztonságos fizikai ülésezés helyett.

Én Cseh Katalin EP-képviselő együttműködésével Hadházy Ákossal közösen újra benyújtottam az Alaptörvény módosítására vonatkozó javaslatomat, amit tavasszal egyszer már leszavazott a Fidesz — amikor bizottságra kerül, ott lesz nálam a főigazgató levele is, ugyanis most már papírom van róla, hogy nem technikai, egyedül jogi akadálya van annak, hogy a magyar parlament is végre rugalmasan működjön.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig tanulhatna az amerikai demokratáktól, ahol a túlvilágról is van távszavazás!

Pedig tanulhatna az amerikai demokratáktól, ahol a túlvilágról is van távszavazás!

Es lehet, hogy Gizike a sarki ABC-bol sokkal ertelmesebb dolgokat mondana, mint ez a betesztelo, feljelentgeto, uszito Bernadett.
Valami tovabbkepzesen vett reszt a fejlett Nyugaton, a gyarmatositoknal es azota vezetonek kepzeli magat. Csak meg mi nem tudjuk, mit vezet.

Nem lathatom a tablot, mert kiikszeltem Monyokat, de csak a marha nem tagit. Valakik eszrevettek, hogy Soros hova tart es milyen eszkozokkel, masok meg mindig a soraiban menetelnek, nem birva ellenallni a nyitott tarsadalomrol szott meseinek. Nyitott a tarsadalom, nosza rajta, ki lehet uriteni!

Lusta. Nem akar bejárni a munkahelyére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés