Terrorgyanú Svájcban: késsel támadt egy nő egy kórházban

2020. november 24. 20:47
A 28 éves elkövető állítólag szimpatizált az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel.

Terrorista indíttatású támadás gyanúja miatt indított nyomozást a svájci főügyészség (OAG) egy késelés miatt, amely kedden történt a déli Lugano városában.

„Több emberen elkövetett feltételezett terrorista indíttatású támadás helyszínévé vált egy luganói áruház” – közölte a svájci vádhatóság. A rendőrség közlése szerint egy 28 éves svájci nő támadt késsel két másik nőre az üzletben. Az elkövető torkon ragadta egyik áldozatát, míg a másikat késsel megsebesítette. Az egyik áldozat súlyos, de nem életveszélyes sebesülést kapott, míg a másik csak könnyebben sérült meg.   

Ticino kanton rendvédelmi szervei szerint a tettest, aki egy luganói lakos, őrizetbe vették. A rendőrség most abba az irányba nyomoz, hogy a nő állítólag szimpatizált az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel. Matteo Cocchi, a ticinói rendőrfőnök szerint az elkövető ismert volt a hatóságok előtt. Svájcot eddig elkerülték az olyan terrortámadások, mint amilyenek az utóbbi időben több másik európai országot is megráztak. Mindemellett

az alpesi állam hatóságai több száz lakost jelöltek meg fenyegetésként, illetve olyan szélsőségesekként, akik konfliktusövezetekben jártak.   

Winterthur településén nemrég két embert vettek őrizetbe a négy halálos áldozatot követelő november 2-i bécsi merénylettel összefüggésben. Szeptemberben pedig 50 hónap szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, akit a svájci sajtó Winterthur emírjeként emlegetett az Iszlám állam terrorszervezettel fenntartott kapcsolatai miatt.

(MTI)

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés