Úgy tűnik, Antony Blinken lesz Biden külügyminisztere

2020. november 23. 6:58
Bill Clinton alatt kezdte pályafutását, Obamának is dolgozott.

Joe Biden demokrata párti elnökjelölt várhatóan Antony Blinkent nevezi majd meg külügyminiszter-jelöltjéül – jelentette a Bloomberg News hírügynökség vasárnap későn este. A közlést sem Biden munkatársai nem kommentálták, sem Antony Blinken. Az 58 éves Blinken 2015 és 2017 között külügyminiszter-helyettes, azt megelőzően pedig Barack Obama elnök nemzetbiztonsági tanácsadójának helyettese volt. Pályáját Bill Clinton kormányzata idején kezdte a külügyminisztériumban. Internetes honlapján hétfőre virradóra a The New York Times is azt jelentette, hogy Biden Blinken mellett dönt. A lap „a globális szövetségek” híveként írta le Blinkent, megjegyezve, hogy ő Joe Biden legközelibb külpolitikai és nemzetbiztonsági tanácsadója.    

Korábbi sajtóértesülések szerint Joe Biden fontolgatja Susan Rice, az Obama-kormányzat ENSZ-nagykövete jelölését is a külügyminiszteri posztra. Rice a napokban újságíróknak nyilatkozva nyitottnak mondta magát e jelölésre. Katie Bedingfield, Biden kommunikációs tanácsadója vasárnap a Fox televíziónak nyilatkozva, kérdésre válaszolva, közölte, hogy Joe Biden kedden hozza nyilvánosságra a várható kormányzata tagjainak névsorát. Hasonlóképpen nyilatkozott Ron Klain, Biden leendő kabinetfőnöke is az ABC televízióban. Jennifer Psaki, Biden egyik tanácsadója, a CNN televízióban, szintén vasárnap, arról beszélt, hogy a leendő Biden-kormány „sokszínű lesz”. Úgy fogalmazott: a Bidenre és alelnökjelöltjére, Kamala Harrisre szavazók között „vannak progresszívek, mérsékeltek és republikánusok is, jóllehet, az amerikaiak túlnyomó többsége nem e meghatározások szerint gondol önmagára”. Hozzáfűzte: a várható kormányzat tükrözi majd Amerikát.

Sanders is megszólalt

Vagyis ez ideológiai sokszínűséget jelent majd, s (Biden) azt szeretné, hogy többféle felfogású ember üljön az asztal körül” – mondta. Bernie Sanders, az Egyesült Államokban radikális baloldalinak számító nézeteiről ismert vermonti független szenátor még pénteken az AP amerikai hírügynökségnek adott interjújában arról beszélt: „számomra teljesen egyértelmű, hogy a progresszív nézeteknek helyet kell adni a Biden-kormányzatban”. Nyilatkozatát elemzők úgy értékelték, mint nyomásgyakorlást Joe Bidenre. Antony Blinken édesapja, Donald Blinken Magyarországon volt amerikai nagykövet a kilencvenes években.

(MTI)

Kép forrása: Facebook

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindig van lejjebb, a balon...
"Blinken, Biden tanácsadója titkosabb, „állandó háborús” politikát ígér"
"Joe Biden: "Én úgy gondolom, hogy Amerika a világ világítótornya. Nemcsak hatalmunk példájával, hanem példánk erejével is vezetni fogunk.""
Blinken és Flournoy, két szuperhéja: "az amerikai hadsereg állandó háborús doktrínája - "teljes spektrumú dominancia"
"Michele Flournoy és Tony Blinken Biden ezernyi külpolitikai agyszüleményének tetején ülnek, és központi szerepet játszottak minden egyes amerikai háborúban, amely Bill Clinton kormányáig nyúlik vissza. "
"Tony Blinken az akkori szenátusi külkapcsolati bizottság elnökének, Joe Bidennek volt a legfőbb tanácsadója, aki kulcsszerepet játszott a demokraták által ellenőrzött szenátus támogatásának növelésében Bush illegális iraki inváziója miatt."
Magyarországnak 1000, azaz EZER SZÁZALÉKBANállhatatosnak kell maradnia, nem adhatjuk át maradék szuverenitásunk egyetlen még megmaradt szeletét, mert akkor:
MAGYARORSZÁG MEGSZŰNIK.
Ezt, világosan közölni kell, nyilvánosság előtt súlykolni és az érzékeny tárgyalásokon az amerikaiakkal, rávilágítva: számunkra mi forog kockán, ha engedünk.
Ha megértik, nagy barátjuk leszünk, ha nem:
MENJENEK AZ AMERIKAIAK A PICSÁBA!
Így, ebben a sorrendben.

A külföldi "magyar" gyökerűek,
vagy imádnak bennünket,
vagy gyűlölnek.
Az első, csak és kizárólag a jó, sőt fantasztikus oldalunkat veszik alapul,
a második, ugyanezt.
Az első: nem féltékenyek, sőt büszkék a fajunkra, és sajátjukként kezelik.
A második, tisztában van vele: SOHA NEM NŐHET FEL A MAGYARFEELINGHEZ, ezért a gyűlölete irántunk.
Miről beszélek, kb., amiről Isaac Asimov: Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok.
Blinken, ne legyen senkinek reménye, az utóbbiakhoz tartozik.
Ráadásul, több okból, ami leküzdhetetlen.
Úgyhogy, jobb ha senki nem keres vele baráti szálakat.
Egyszerűen tudomásul kell venni, de azért a fejünket közben el lehet fordítani, "esetleg az orrunkat is befogni"... Mint Gyurka "bácsinál",... a filantrópnál, aki csak "ingyen adna pénzt, és Orbánnak nem kell"...

Jav, egyértelműsítő: Blinken, ne legyen senkinek reménye, a másodikhoz tartozik.

Kapásból, pl. Tony Curtis, pl. Teller Ede.
De mondhatnám a most visszavonult Cronstein urat, a budapesti volt követet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés