Betiltják a Facebookot a Salamon-szigeteken

2020. november 23. 18:03
A döntéssel az online zaklatást és a cyberbullyingot kívánja visszaszorítani a kormány.

Múlt héten jelentette be a Salamon-szigeteki kormány, hogy ideiglenesen betiltja területén a Facebookot. A kommunikációs szakemberek várhatóan a héten fognak találkozni az internetszolgáltatók képviselőivel, hogy megbeszéljék a tiltás technikai részleteit. Manasseh Sogavare miniszterelnök szerint a tilalom a „nemzeti egység” fennmaradását segíti elő.

A cyberbullying nagyon elterjedt a Facebookon. Az embereket folyamatosan becsmérlik hamis neveket használó felhasználók, egy ember évek alatt felépített hírnevét percek alatt kikezdhetik.”

A döntést az ellenzék kritikával illette, mivel az ország lakosságának hetven százaléka 30 éven aluli. Előkerültek olyan ellenvélemények is, melyek szerint a kormány csak azért tiltaná be a Facebook használatát, mert néhány hete a közösségi oldalon szivárogtak ki és terjedtek el olyan dokumentumok, melyekből bizonyos, hogy a koronavírus elleni védekezésre szánt pénzeket elköltötték.

A Facebook közölte, hogy felveszi a kapcsolatot a helyi tisztviselőkkel a döntés miatt, ugyanakkor hozzátették, hogy ez a lépés „több ezer olyan ember életére lesz hatással a Salamon-szigeteken, akik használják szolgáltatásunkat.”

Címlapképünk illusztráció. Forrás: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hányatott sorsuk volt. Gyarmatként kihasználták, dobálták, adták-vették őket.
Igazuk van, ez is a függetlenség egyik eleme.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés