Terroristák nem tudnak annyi európait lefejezni, hogy Brüsszel felébredjen

2020. november 19. 20:34

Hidvéghi Balázs
Facebook
A brüsszeli vezetés még mindig értékként tekint a bevándorlásra.

„Terroristák nem tudnak annyi európait lefejezni, hogy Brüsszel felébredjen. Hiába érkezett a nizzai merénylő alig egy hónappal tette előtt Európába egy NGO-hajón. A brüsszeli vezetés még mindig értékként tekint a bevándorlásra. Ezt nyilvánvalóvá tették a mai, az Európai Parlament és a soros német EU-elnökség által szervezett magas szintű migrációs konferencián is.

David Sassoli, az Európai Parlament elnöke például kerek-perec kijelentette, hogy szükség van legális migrációs útvonalakra. Szerinte így kellene kezelni a munkaerőhiányt, valamint azt, hogy az európai társadalmak egyre idősebbek. Ezzel szemben Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője arra figyelmeztetett, hogy a migrációt elsősorban megállítani, nem pedig menedzselni kell. Ha valami, hát a 2015-ös válság óta eltelt öt év bebizonyította, hogy ez nem csak lehetséges, de szükséges is. A tömeges bevándorlás ugyanis egyértelműen növeli a terrorizmus kockázatát.

Éppen ezért Európának világos üzenetet kell közvetítenie: csak az maradhat, aki tényleg védelemre szorul. Mindenki mást a lehető leghamarabb vissza kell küldeni. Ezzel párhuzamosan szoros együttműködést kell kialakítani a kibocsátó országokkal. Az EU-nak olyan fejlesztéseket kell támogatnia, amik lehetővé teszik az ottani boldogulást. Ez az érdeke Európának, a migránsoknak és azoknak az országoknak is, ahonnan elindulnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a baj, hogy továbbmennek. Továbbá, ez egy álprobléma.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés