Rutte Orbánról: Örülök, hogy nem hasonlítok arra az emberre!

2020. november 18. 18:26
A holland miniszterelnök újra kikelt magából a magyar kormányfő ellen.

Hollandia számára a jogállamisági kompromisszum a minimum, amiből nem lehet engedni – a hvg.hu cikke szerint ezt mondta a képviselőházban az ország miniszterelnöke, Mark Rutte, aki szerint a magyar és lengyel vétóval kapcsolatban egyelőre a soros elnökségnek, az Európai Parlamentnek és az Európai Bizottságnak van tennivalója, nekik kell a problémát megoldani. Ha nem sikerül, akkor kerülhet az állam- és kormányfők elé az ügy, de Rutte – aki már a nyáron összekülönbözött Orbán Viktorral – leszögezte, hogy sem a költségvetési megállapodásról, sem a jogállamisági feltételrendszerről nem akar újra vitát nyitni, vagy bármiben is visszalépni – írta meg a 24.hu.

Wilders megvédte Orbán Viktort

Azt is mondta, hogy elfogyott a türelme mindkét országgal szemben. Úgy véli, hogy a magyar és a lengyel kormánynak el kell fogadnia a helyzetet, ellenkező esetben ki kell maradniuk a hétéves költségvetésből és a 750 milliárd eurós helyreállítási alapból is. Rutte leghangosabb bírálója a Szabadságpárt vezetője, Geert Wilders volt. A hvg.hu cikke szerint a jobboldali politikus a többi között ezt mondta: „A hihetetlenül őrült tervet, amely szerint 100 milliárd holland eurót adnak Brüsszelnek a költségvetésbe, amit kifizetnek Dél-Európának, Orbán úr megvétózta. Milyen hatalmas hős az az ember! Nagyon szeretném kérni a miniszterelnököt, hogy támogassa Orbán úr vétóját. Akkor elkölthetjük azt a 100 milliárd eurót Hollandiában egészségügyre, nyugdíjakra és gazdaságunkra ahelyett, hogy Brüsszelbe, Olaszországba és Franciaországba küldenénk.”

Rutte belelovalta magát

Rutte így válaszolt: „Kiderült tehát, hogy példát kell vennem Orbán úrról, tehát korlátoznom kell a melegek jogait Hollandiában, korlátoznom kell a sajtószabadságot Hollandiában, korlátoznom kell a kis pártok jogát a választásokon való részvételre. Örülök, hogy nem hasonlítok arra az emberre!” Wilderst azonban nem győzte meg: „Bár lenne olyan miniszterelnökünk itt Hollandiában, mint Orbán úr” – mondta, majd ismét megkérte a kormányfőt, hogy vétózza meg a költségvetést.

(24.hu, HVG)

Fotó: MTI/EPA/AFP/Ludovic Marin

Összesen 296 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

VÉTÓ HELYETT AZ ÁVÓT KEDVELI AZ ÚR.

Orbán egy olyan voodoo bábu, amit a nyugati balos faszfej politikusok szurkálhatnak éjjel-nappal.

Mintha arról nem nagyon esne szó, hogy a lengyelek is vétóztak, sőt, ők mintha korábban bejelentették volna a vétót. Persze a kormányfőjük nevét nem olyan könnyű kiejteni, mint Orbánét.

Nagyon sajnálja Rutte úr, hogy Holland Kelet India elvesztését nem tudják Kelet-Közép-Európában pótolni.

Saját háza előtt sepregessen:
Ha nem akarsz bajt, ne viselj kipát - Hollandiában járt a Mandiner
2019. május 8. 08:13
Írta: Veszprémy László Bernát

Ha példát vennél Orbán Viktorról lenne családod, feleséged és 5 gyermeked, 5 unokád és nem a pasiknak kellene fizetned súlyos eurókat egy kis örömért. Sőt eszed is lenne és jóval kevesebb ráncod.

Válaszok:
pollip | 2020. november 18. 19:32

Biztos Szargentinire szeretne hasonlítani. Szíve joga.

Nem csak:
Hollandia is felelős a srebrenicai mészárlásért
A hágai bíróság kimondta: a holland katonáknak nem lett volna szabad átadniuk a bázisukon menedéket kereső boszniai férfiakat.
MTI, 2019. július 19.

Gyönyörű feje van a szerencsétlen Soros-takonynak.
Kb. mint egy ótvaras patkány patkány és egy ortopéd fejű görény kereszteződésének...

Talán a XIII. században egy vihardagályba vagy 150 ezer emberük fulladt bele. Azóta harcolnak a tengerrel és kemény, kegyetlen és nagyon smucig néppé váltak. ( Persze akad néhány kivétel.)

Bekaphatjátok.

Rutte demonizálja Orbánt / hamis Orbán-képet alakít ki /, s utána viaskodik a saját démonjával.

Hollandia nagyon zsúfolt ország. Azért a pénzért, amiért nálunk egy szép kertet és házat vehetnek, otthon gyakorlatilag szinte semmit. Ráadásul nálunk a közbiztonság is jó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés