Levetették egy kislánnyal a Jézus nevét viselő maszkját

2020. november 15. 9:34
A család bepereli a lépés miatt az iskolát Mississippi államban.

A szülők beperelik az iskolát, miután 9 éves lányuk kénytelen volt eltávolítani a „Jézus szeret engem” felíratú arcmaszkját. Matthew és Jennifer Booth azt állítják, hogy kilencéves lányuk, Lydia alkotmányos jogait sértették meg, amikor az igazgató elrendelte, hogy távolítsa el az arcmaszkját a Mississippi-i Pinola-i Simpson Central School-ban – írja a Mirror. 

Matthew és Jennifer Booth „névleges kártérítést” követelnek, állításuk szerint kilencéves lányukat, Lydiát mélyen feldúlta az őt ért megaláztatás. A szülők azt állítják, hogy Lydia alkotmányos jogait is megsértették, amikor az iskola igazgatója elrendelte, hogy vegye le a keresztény témájú arcmaszkot, mert egy „iskola szabályzata tiltja a vallási kifejezések használatát.” ezért az iskola segédtanára levetette vele a maszkot, majd egy sima maszkot adott neki.

A család védelmét egy olyan evangéliumi közösség vállalta fel, mely a Southern Poverty Law Center (Déli Szegénység Jogi Központ) szerint LGBT+-ellenes tevékenységet folytat és összefüggésbe hozható a Donald Trump által pár hónapja kinevezett legfelsőbb byróságio bíráva, Amy Coney Barrettel – írja a Mirror. 

(Forrás: Mirror) 

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Feltéve, hogy az iskolában van tandíj, a szülők megtagadhatták volna annak kifizetését, arra való hivatkozással, hogy az Egyesült Államok hivatalos mottója, az In God We Trust, ami az amerikai bankjegyeken is szerepel.

Kedves Gyuri!

Tegnap írtam Neked Herczeg Márk posztja kapcsán az amerikai demokráciáról, s nem válaszoltál. De ahogyan a hozzászólásaidból kiveszem, megragadsz a Népszava panelek szintjén, jó DK-s fanként, a Klubrádió már meghaladja az értelmi színvonaladat.......

Én azt írnám alá, hogy "Kár".

"Southern Poverty Law Center (Déli Szegénység Jogi Központ) "
a száztizenhatezer-négyszázhetvenkettedik
provokációszervezet, és mind a holokausztot tartja ősforrásnak.

Székely zászlós maszkot viselő áruházi alkalmazottakra "vadászik" egy magyargyűlölő oláh blogger, aki szerint a maszk
"A románok méltóságát gúnyoló magyar sovinizmus." -
Bizony, ott, ahol a "román" szó semmiféle formában nem szerepel, az: magyar sovinizmus, és a román méltóságot gúnyolja...
Ezt - az embervadászatot - román jogállam engedélyezi, a brüsszeli jogállam, szoci, balos, libsi, zöld moslékja ugyancsak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés