Ausztriában bezárnak a bevásárlóközpontok és az iskolák is

2020. november 13. 12:07
Az új intézkedések kedden nulla órakor lépnek majd életbe az oe24.at szerint.

Ausztriában bezárnak az iskolák, a kisebb üzletek nyitva maradhatnak, de a bevásárlóközpontoknak, ahol sok ember gyűlhet össze, le kell húzniuk a rolót a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében – jelentette péntek délelőtt az oe24.at osztrák hírportál. A hírportál úgy tudja, az intézkedéseket szombat délután jelenti be Sebastian Kurz kancellár.

Az oe24 értesülései szerint az iskolák teljesen átállnak digitális oktatásra, csak az óvodák maradhatnak nyitva, és egyes helyeken az alsó tagozat az általános iskolában. A kereskedelem terén a kormány egyetért azokkal a szakértőkkel és iparági képviselőkkel, akik szerint a teljes zárlat a gazdaság összeomlásához vezetne, ezért köztes megoldásként arról döntöttek, hogy nem kell minden boltnak bezárnia, csak a nagyobb bevásárlóközpontoknak, ahol nagyobb tömeg gyűlhet össze. Nem fogadhatnak vendéget a kozmetikusok és masszőrök sem, de a fodrászatok bezárása még nem eldöntött kérdés. Az új intézkedések kedden nulla órakor lépnek majd életbe az oe24.at szerint.

(MTI)

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes módon a szomszédos fejlett, gazdag és boldog Ausztriában is nagyon magas a napi fertőzések száma, a halálozások száma nem növekszik olyan arányban mint Magyarországon. Riasztó hír jött a szomszédos Ausztriából is!
Kronen Zeitung írja 13.11.2020 12:23
A következő korona legmagasabb érték Ausztriában: Az elmúlt 24 órán belül összesen 9586 új fertőzést regisztráltak (pénteken 9: 30-kor).
A pozitív eredménnyel teszteltek eddigi száma Ausztriában 191325 volt. (a pandémia.hu szerint eddig Magyarországon 131880 fertőzöttet találtak.)

Mi lehet annak az oka, hogy Magyarországon többen halnak bele a fertőzésbe?
Talán az osztrák egészségügy nagyobb eséllyel tudja gyógyítani a fertőzötteket, mint a magyar egészségügy?
Talán ott az orvosok sikeresebben gyógyítják a fertőzötteket, mint Magyarországon?
Talán ott tudnak valamit, amit mi nem?
Inkább az lehet az oka, hogy az adatok gyűjtése nemzetközileg nem egységes.
Magyarország például minden olyan, akár halálos betegségben szenvedő elhunytat is a koronavírus áldozataként tart számon, akinél valaha diagnosztizálták a fertőzést.

Válaszok:
Csomorkany | 2020. november 13. 23:00

Hámegugye ne felejtsük el, lehet, hogy arányaiban pont ugyanakkora nálunk is a halálozás, mint Ausztriában, csak a betegek felét nem derítettük föl...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés