Ron Klaint nevezte meg leendő kabinetfőnökének Joe Biden

2020. november 12. 7:16
Az 59 esztendős politikus volt a felelős Barack Obama kormányzata idején az Afrikában kitört ebolajárvány amerikai kezeléséért.

Joe Biden demokrata párti amerikai elnökjelölt szerda este bejelentette, hogy Ron Klaint választotta leendő kabinetfőnökének a Fehér Házban. Klain az amerikai közszolgálati rádió (NPR) szerint „kipróbált demokrata párti politikusnak” számít, az előző amerikai elnök, Barack Obama kormányzata idején ő volt a felelős az Afrikában kitört ebolajárvány amerikai kezeléséért.

Szerda esti közleményében Biden úgy fogalmazott: „Ron Klain hosszú és sokrétű tapasztalata és az a képessége, hogy többféle politikai nézetet valló emberrel tud együttműködni, pontosan az, amire szükségem van egy fehér házi kabinetfőnökben akkor, amikor ilyen válsággal nézünk szembe, és ismét össze kell fognunk az országot”. Biden „felbecsülhetetlen értékűnek” minősítette Klain személyét és korábbi együttműködésüket.

Az 59 esztendős Ron Klain Joe Biden kabinetfőnöke volt, amikor a most 78 éves demokrata párti politikus az Egyesült Államok alelnöke volt, sőt már akkor is Biden mellett dolgozott, amikor a szenátus igazságügyi bizottságának elnöke volt. Később Bill Clinton alelnökének, Al Gore-nak a kabinetfőnökeként tevékenykedett, majd 2014-ben az ebolajárvány elleni küzdelmet is koordinálta. Klain már Biden közleményében megköszönte a várható kinevezést, és leszögezte, alig várja, hogy Biden és alelnökjelöltje, Kamala Harris segítségére lehessen.

(MTI)

(Fotó: MTI/EPA/Revolution)

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja kerlek, egy demokrata akkor is szep es slank, ha csunya es kover. Az a rossz, aki maskent latja.
A liberalis demokracia tankonyvekben mar benne lesz, kit milyennek, milyen nemunek kell latni. Es aszerint lesz igaza es szepsege, hogy mennyire demokrata.
A liberalis demokratasag ad egy bizonyos kisugarzast. Eleg megnezni Szabo Timeat, Fekete-Gyort, a Gyurcsany hazaspart, Bangonet, Jakabot stb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés