Bujkálni kényszerül egy holland tanár

2020. november 5. 14:24
Az iszlamista terrort kifigurázó karikatúra miatt fenyegetik.

Egy rotterdami katolikus középiskola tanára bujkálni kényszerül, mivel fenyegetéseket kapott az osztályában kifüggesztett, az iszlamista terrort kifigurázó karikatúra miatt – közölte kedden a NRC Handelsblad című holland napilap.

A szóban forgó gúnyrajz, amely már öt éve függött a terem falán, egy Charlie Hebdo feliratú inget viselő, lefejezett alakot ábrázolt, aki az őt lemészároló dzsihadistára ölt nyelvet. A lap szerint miután a holland iskolában a hét elején megemlékezést tartottak Samuel Paty franciaországi tanárról – akit azért fejezett le egy iszlamista október elején, mert osztályának Mohamed-karikatúrákkal szemléltette a szólásszabadságot –, egy csoport muzulmán diák felkérte az oktatót, hogy távolítsa el a karikatúrát az osztályteremből, annak istenkáromló volta miatt. A diákok nem hallgatták meg a tanár magyarázatát sem, miszerint a kép egy terroristát ábrázol, és nem Mohamed prófétát. Miután a tanulók megosztották a rajzot a közösségi hálón, a férfi fenyegetéseket kapott. A rendőrség közölte, hogy „nagyon komolyan veszik az ügyet”, és már intézkedéseket foganatosítottak a tanár védelme érdekében.

Az iskola vezetősége a szülőknek írt levelében hangsúlyozta: sokkolták őket a kollégájuk elleni fenyegetések, és arra törekednek, hogy oktatási intézményük továbbra is biztonságos hely maradjon. A NRC Handelsblad szerint az iskola több oktatója jelezte, hogy nem érzi magát biztonságban munkahelyén.

(MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés