Babják Zoltán lett ismét Beregszász polgármestere

2020. november 2. 15:04
A közölt részeredmények szerint a 34 fős beregszászi városi tanácsban a KMKSZ által indított 13 jelölt mindegyike bejutott a testületbe.

Az október 25-i ukrajnai helyhatósági választásokon sikerült megőriznie Kárpátalján, Beregszászban a polgármesteri posztot Babják Zoltánnak – derült ki az ukrán Központi Választási Bizottság (CVK) honlapján hétfőn közzétett adatokból.

A közölt részeredmények szerint a 34 fős beregszászi városi tanácsban a KMKSZ által indított 13 jelölt mindegyike bejutott a testületbe. A szervezet ezzel több mint 38 százalékos képviseletet szerzett az önkormányzatban. Eddig 26 képviselő jutott be biztosan, a KMKSZ-jelölteken kívül még négy a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mögött álló Nép Szolgája pártjából, továbbá három-három az Andrij Baloha kárpátaljai politikus mögötti erőből, Petro Porosenko volt államfő Európai Szolidaritás nevű pártjából és a „Hazánk Kárpátalja” elnevezésű pártból.

A fővárosból, Kijevből még nincs eredmény, a választást az exit poll felmérések szerint magasan Vitalij Klicsko jelenlegi főpolgármester nyerte, de nem szerezte meg a több mint 50 százalékot, így ha ez beigazolódik, második fordulót kell tartani. Hivatalos végleges eredményt az ukrajnai helyhatósági választások első fordulójáról várhatóan november 6-án közöl a Központi Választási Bizottság.

Összesítve eddig 2402 képviselői hely és 27 polgármesteri poszt sorsa dőlt el. A polgármesterek esetében több mint 48 százalékban függetlenek, 14,5 százalékban a Nép Szolgája párt jelöltjei győztek. A képviselőknél csaknem 32 százalékban függetlenek és 14,7 százalékban az államfő mögötti párt jelöltjei kerültek ki győztesen.

(MTI)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés