Kurz döntött, decemberig zárva tart Ausztria

2020. október 31. 19:07
Éjszakai kijárási tilalom és napközbeni korlátozások várnak az osztrákokra.

Ausztriában keddtől kezdve betiltanak minden rendezvényt a profi sportok kivételével, valamint bezár minden színház, múzeum, uszoda és konditerem, a vendéglátóhelyek pedig csak kiszállítást fognak vállalni – jelentette be Sebastian Kurz, Ausztria kancellárja szombaton. További rendkívüli határozatok értelmében a hotelek nem fogadhatnak vendégeket, ugyanakkor a veszteségek 80%-át az állam megtéríti. Éjszakai kijárási tilalom is életbe lép Ausztriában, a lakosok este 8 és reggel 6 között csak indokolt esetben hagyhatják el lakhelyüket, így például munkába járás, sportolás vagy kutyasétáltatás okából kifolyólag. Személyes találkozókra csak legfeljebb két háztartás tagjai között kerülhet sor.

A korlátozások egyelőre nem érintik az óvodákat, azonban a felső tagozatosok és a felsőfokú oktatási intézmények áttérnek a digitális oktatásra. Az üzletek továbbra is nyitva tarthatnka, sőt, a személyes szolgáltatást nyújtók (pl. fodrászok, kozmetikusok) is folytathatják a munkájukat, ugyanakkor minden 10 négyzetméterre egy vendég juthat csak. A kórházak és az idősotthonok látogathatóságai is korlátozva lesznek: mindenki csak negatív koronavírus-teszttel, vagy megfelelő maszkkal (FFP2) léphet idősek, valamint betegek közelébe, de akkor is csak a megengedett távolságban.

Kurz kancellár az esetszámok robbanásszerű növekedésével magyarázta szigorú döntéseit. Kiemelte: a jelenlegi helyzet csak decemberig fog tartani, utána enyhítések következhetnek. Ausztriában a legfrissebb adatok szerint 104 925 fertőzöttje és 1109 halálos áldozata van a koronavírusnak.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megnéztem, náluk többet tesztelnek, magasabb az esetszám, de kevesebben kerülnek kórházba és kevesebben is halnak meg. Ilyen feltételek mellett döntöttek a szigorítások mellett, amit szerintem mi sem kerülhetünk el sokáig. A csehek már benne vannak a slamasztikában, amit el kell kerüljünk. ( Nem hinném, hogy a csehek ipara etc. most különösebben virágozna, amikor ennyi betegük van.)

Igen, azóta olvastam, hogy az UK is hasonló részleges egyhavi bezárásra készül. Az lehet a háttérben, hogy vissza lehet szorítani a terjedést annyira, hogy lehessen enyhíteni majd, hogy a Karácsony nagyjából normális legyen. ( Különben moroghatnékom támadt. Néztem a Vidi-Fradit, 7200 néző és a közelképeken látszott, hogy a kupacokban ülő szurkolók úgy felénél a maszk már le lett húzva az áll alá...)

Rengeteg feltételezés lehet, és nem tudjuk, hogy melyik valós. A lakosság szokásai és egészségi állapota sem azonos. A Fővárosban és a vidéki nagyvárosokban nem lehet nagy difi, a kisebb településeken viszont már igen. Itt az emberek inkább ragaszkodnak az otthoni gyógymódokhoz és lehet, hogy már későn hívnak orvost...

Csak szólok, hogy azt a szerencsétlen uborkás rendeletet a közröhej miatt már vagy tíz éve visszavonták, de az is szomorú, hogy egyáltalán létezett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés