Meghátrált a Párbeszéd: mégsem tiltanák ki a nyugdíjasokat a tömegközlekedésről

2020. október 29. 11:09
Szabó Tímeáék visszavonták a koronavírussal kapcsolatos határozati javaslatukat.

Ahogy korábban mi is megírtuk, a Párbeszéd határozati javaslatot nyújtott be a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban, amely legnagyobb visszhangot kiváltó részlete a nyugdíjasok kitiltása volt a tömegközlekedésből. Szabó Tímeáék 11 pontos javaslatcsomagja a többi között visszaállította volna a nyugdíjasok vásárlási idősávját, betiltotta volna a tömeg- és sportrendezvényeket – a tüntetések kivételével –, továbbá a közép- és felsőoktatásban visszaállította volna az online tanrendet. A párt javaslatcsomagjának legnagyobb visszahangot kiváltó része viszont a nyugdíjasok tömegközlekedésből való kizárása lett volna. Ezt a pontot így fogalmazták meg: 

„rendelje el, hogy a tömegközlekedés csak munkába járáshoz, valamint idősgondozáshoz, gyeremekek gondozása érdekében legyen igénybe vehető, vagy akkor, ha élelmiszerbolt, gyógyszertár ötszáz méteren belül nem elérhető, s csak azon esetekben, ha egyéni közlekedés igénybevételére nincs mód.

A javaslatcsomag nem csak a kormányoldalon, de az ellenzéki térfélen is értetlenkedést váltott ki. Ahogy korábban mi is szemléztük, Hont András, a kormányoldal támogatásával nehezen vádolható HVG publicistája az ügyben azt írta: „Értem én, hogy Szabó Tímea udvartartása nincs tekintettel semmire. Sem a valóságra, sem a gyermekek nevelési és társasigényeire, sem a kegyeleti szempontokra, de legalább saját soraikból kikerülő főpolgármester érdekeit figyelembe vehetné”.

 

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eléggé átlátszó trükk az, amikor a Párbeszédecske az egyelőre súlyosbodó járvány idején jó előre előáll olyan "javaslatokkal", amelyek, az abban felsorolt intézkedések, ha a megbetegedések száma elér egy szintet, előre láthatóan szükségessé válnak. Ezek most még nem időszerűek, nem kell bevezetni, de később lehet mondani, hogy a kormány az ő ötletüket valósítja meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés