Biden fiának volt üzlettársa: Joe Biden hazudik

2020. október 28. 6:52
Tony Bobulisnki szerint „égbekiáltó hazugság”, hogy a demokrata elnökjelölt nem tudott fia vitatott üzleti ügyeiről.

Cáfolta a demokrata párti elnökjelölt, Joe Biden állításait a fia volt üzlettársa a Fox televíziónak adott kedd esti interjújában. Bobulinski a haditengerészet veteránja és a Sinohawks Holdings vállalat volt vezetője. A céget úgy mutatta be, mint a CEFS China nevű, kínai energetikai vállalat és a Biden-család két tagja partnervállalatát. Az interjúban a többi között arról beszélt, hogy 2015-ben és 2016-ban – amikor Joe Biden már az Egyesült Államok alelnöke volt – Hunter Bidennel közösen üzletelt Kínával. Bobulinski azt mondta, ő személyesen köszönte meg Joe Biden öccsének, James Bidennek az alelnök közbenjárását bizonyos ügyekben. A Fox televízió már a múlt héten bemutatott olyan levélváltást, amelynek egyikében Bobulinski levélben köszönte meg „Joe Biden idejét”, amelyet e vállalat kínai ügyleteire szánt.    

Bobulinksi beszámolt Joe Biden fiának ukrajnai, kazahsztáni, romániai üzleti ügyeiről is. „Mindenütt a Biden családi nevet használta fel” – állította volt üzlettársáról. A Fox televízió a kedd esti hosszas interjúban bemutatta több levélváltás fénymásolatát Bobulinski állításainak alátámasztására. Az elmúlt napokban több, bizalmasnak látszó információ és hangfelvétel jelent meg a republikánusokhoz közeli médiumokban. Ezek mindegyike Joe Biden fiának üzleti ügyeit taglalta: az ukrajnai gázcégben, a Burismában vállalt igazgatótanácsi tagságát, egy orosz oligarchától kapott 3,5 millió dollárnyi összeg magyarázatát és Hunter Biden jövedelmező kínai üzleteit is.

Kiderült például az, hogy Hunter Biden kínai üzleti partnereinek egyikét, Ji Csian-minget 2017 novemberében letartóztatták és 2019 márciusában háromévi börtönbüntetésre is ítélték az Egyesült Államokban pénzmosás és korrupció miatt. A Daily Wire portál információi szerint letartóztatásakor Ji Csian-ming azonnal James Bident hívta fel telefonon. Az amerikai szövetségi hatóságok vizsgálatot folytattak és 2017-ben vádat emeltek Hunter Biden másik kínai üzleti partnere, Patrick Ho ellen is. Mindezekről az ügyekről az amerikai szenátus múlt hónapban nyilvánosságra hozott jelentése is beszámolt. Joe Biden mindig visszautasította, hogy tudott volna fia üzleti ügyeiről.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Carolyn Kaster

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy külföldi hírben mi a Fidesz mantra? Vagy úgy gondolod. hogy az EU bolsiliberálisok eszement jogállami mantráját kéne nyomni?

Van egy hangyányi különbség egy patrióta gazdaságpolitika, ahol nem a külföldi cégek érvényesülnek, és egy másik országban, külföldi intervenciós beavatkozásra épített gazdasági korrupció között.

Neked is jó reggelt.

Ezért mondom el neki, mekkora hülyeségeket ír le. Ha már nicket lop, próbálja ésszel tenni, de neki erre már nem futja.

Sajnos, lehet, már késő.
Trump elnök, az Egyesült Államok első embere embargó alá került.
119 amerikai vezető média NEM HAJLANDÓ EGYETLEN SORT ÍRNI a tényekről, ha az Donaldot segíti.
És valószínű, ez nagyon súlyos következményeket hoz maga után.
És a fejleményekért, az anarchiáért ki, kik fogják osztani az igazságot, Trumpot a Rossz megtestesítőjének beállítva?
Ez a 119 "amerikai" szerkesztőség.
Akik mindenekelőtt bűnözők, aztán bűnözők, és harmadszor is:
közönséges bűnözők, de a kártékonyságuk nem közönséges.
Az USA-katasztrófáért elsősorban a Sulzberger és a Sulzbergerek, Meyerek a felelősek.
Egyik sem keresztény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés