A káderek már a spájzban

2020. október 25. 8:31

Lendvai Ildikó
Népszava
Ha a hívek abból sem értettek, hogy a csúcspolitikusokat visszavonták az egyéni körzetek tűzvonalából, akkor nem tudom, mi ébresztheti fel őket.

„Hogy egyszer vége lehet a nyárnak, és rossz idők jöhetnek, ez új felismerés a NER történetében. A kormányfő ma alaposabban készül a 2022-es változás lehetőségére, mint olykor maga az ellenzék. Évadnyitó írásában nézett először szembe ezzel nyilvánosan. Ott már fej fej melletti, egy az egy elleni küzdelemről ír. Pedig korábban jól bebiztosította magát. Választási szakértők kiszámolták: a körzethatárok cseles meghúzása jóvoltából, ha a kormányoldal és az ellenzék országosan hajszálra egyenlő szavazatot kap, a parlamentben a Fidesznek akkor is 10-14 képviselővel többje lesz. Vagyis ami a választók között 50-50 százalék, az az országgyűlésben kb. 55-45 százalék, a javukra.

De álmatlan éjszakáin egyre többször riadhat fel arra: még ez is behozható. Csak kevesekkel oszthatja meg aggodalmát, senkiben sem lehet igazán megbízni. Lázár is újra életjeleket ad, (elég sokáig nyomták víz alá a fejét, de maradt benne szufla), Hegedűs Zsuzsa a színművészetisek igazáról üzenget. Ha a hívek abból sem értettek, hogy a csúcspolitikusokat visszavonták az egyéni körzetek tűzvonalából, akkor nem tudom, mi ébresztheti fel őket.

Dupla haszon. Egyrészt az imígyen kimenekítettek nyugodtan járathatják le magukat a felső parancsnak engedelmeskedve. Másrészt helyi szervezeti hátországuktól elszakadva már csak a vezértől függenek. Nincs még egyszer Lázár- vagy Pokorni-szindróma, akiknek volt hová visszavonulniuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzék soha nem értette meg a kormánypárti logikát, legyen az belföldi vagy külföldi történet.
Ezen a visszavonáson nagyon rágódnak, mert nem értik, mi és miért történik?

Lendvai Hegedűs Zsuzsáról is hazudik, mert az értelemzési monopóliumot szokta meg MSZMP-s főcenzor korából. Az ébredésre pedig Lendvai főcenzor szorul rá, mert a Fidesz szavazók egy nagyon is racionális döntést láthatnak, nem a Főcenzor asszony által szuggerált jelentést.

Helyesen: a káderek MÉG a spájzban vannak. Ugye, kedves Káder Ildikó?

Olvashatatlan szemét. Ez a vén tetű bolsevik is felfordulhatna már.

Erőszak és gyűlölet, hazugság és rágalmazás, verés és öldöklés - ezek a módszerei a jakobínus-leninista hatalomhordozóknak. (Adam Michnik, 1984)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés