Nagy Ervin: A szellemi elittel nem szabad ujjat húzni

2020. október 24. 09:04

A Pesti Hírlap is járt az SZFE-tüntetésen, ahol többek közt Karácsony Gergelyt és Nagy Ervint is megkérdezték a helyzetről.

2020. október 24. 09:04
null

Demonstratív felvonulást szervezett a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata pénteken, október 23-án, melyről mi is beszámoltunk. A tüntetés során a demonstrálók a Műegyetem elől vonultak az Urániához, ahol beszédek is elhangzottak. A Pesti Hírlap is részt vett a rendezvényen, ahol szóra tudták bírni Nagy Ervin színművészt és a főpolgármestert is.

„Úgy gondolom, hogy az események nagyon jó irányba tartanak. Nézzék meg ezt a rengeteg embert. Hány ezren lehetnek? Az értelmiségiekkel és a szellemi elittel hosszú távon nem szabad ujjat húzni, mert az egy nagyon komoly zsákutca. Ez most ezeken az embereken keresztül mutatkozik meg. Innen üzenem, azonnal a tárgyalóasztalhoz, bár szerintem ezt már ők is látják” – fogalmazott Nagy Ervin.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere ugyan nem tisztségében, de mint magánember osztotta Nagy Ervin meglátásait: „Most nem főpolgármesterként, hanem a magyar kultúráért aggódó állampolgárként vagyok itt. Nagyon remélem, hogy a kormány rájön arra, hogy azzal, amit tesz, saját magának is árt, a kultúrának pedig végképp. Én bízom benne, hogy letesznek arról a szándékukról, hogy tönkretegyék Magyarország egyik legfontosabb felsőoktatási és kulturális intézményét. Ez egy nyitott intézmény, nem érzem megalapozottnak azokat a vádakat az egyetemmel szemben, hogy nem lennének elég befogadóak mindenféle kulturális világnézettel szemben, de ha a kormány így látja, van erőforrásuk, hozzanak létre egy új intézményt, ne pedig egy meglévőt romboljanak le” – fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. október 26. 14:04
Nagy Ervin: A szellemi elittel nem szabad ujjat húzni" szilikonelit....olyanok, mint a műmell, dudorodnak a nemzet testén..
catalina9
2020. október 26. 07:02
a szellemi szalámi elit ujján Soros György ujjlenyomata van..
atila68
2020. október 25. 20:11
Rákerestem Nagy Ervin nevére, és ezt a találatot kaptam: https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/04/alarcos-e1586243200174-1024x575.jpg Itt vajon az értelmiséget, vagy a szellemi elitet reprezentálja,
diós guba
2020. október 25. 18:45
No meg a helyesírás! Kultúra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik