Újabb dokumentum került nyilvánosságra Biden és fia korrupciógyanús ügyében

2020. október 20. 23:12
A Hunter Biden egyik laptopjának merevlemezéről készült másolatot egy laptopszervíz eljutatta az FBI-hoz, így szivárogtak ki a rajta lévő mailek a Biden család ukrajnai, oroszországi és kínai korrupciógyanús ügyleteiről.

Hétfő este közölte a Fox News, hogy megszerezte azokat a dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy Hunter Biden hagyta a Delaware állambeli Wilmingtonban található, The Mac Shop nevű laptopszervízben három, Macbook Pro típusú számítógépét, amelyek közül egyiknek a merevlemezét lemásolta a hely tulajdonosa, John Paul Mac Isaac, és továbbította az FBI-nak. Így szivárogtak ki a rajta lévő mailek a Biden család ukrajnai, oroszországi és kínai korrupciógyanús ügyleteiről – írja az Origo

„Az ukrán szál”

Az ukrajnai ügyek tekintetében a nyilvánosságra került e-mailekből az derül ki, hogy Hunter Biden már egy évvel azelőtt bemutatta apját – aki akkor a demokrata Barack Obama alelnöke volt – a Burisma ukrán energetikai nagyvállalat legfőbb vezetőinek, hogy Joe Biden pozíciójával visszaélve nyomást gyakoroljon Petro Porosenko akkori ukrán elnökre annak érdekében, hogy rúgja ki a Burisma korrupciógyanús ügyeit vizsgáló főügyészt, Viktor Sokint, mivel a korrupcióban érintett lehetett Hunter is, akinek az ebben játszott szerepét külön viszgálták – közli az Origo.

Mint írják,

Biden 1 milliárd dollár amerikai kormányzati támogatás megvonásával zsarolta Porosenkót, aki végül engedett és kirúgta Sokint.

Egy 2015 májusában keltezett elektronikus levélből az is kiderült, hogy Vadim Pozsarszkij, a Burisma igazgatótanácsának egyik tanácsadója megköszönte Hunter Bidennek, hogy bemutatta őt az apjának.

Fotó: Origo

Hunter Biden 2014 áprilisától volt a Burisma igazgatótanácsának tagja, – havi 50 ezer dolláros – javadalmazásért, holott nem volt semmilyen cégvezetési tapasztalata, illetve nem rendelkezik diplomával az energetika területéről. 

A demokrata elnökjelölt és fiával kapcsolatos korrupciógyanús ügy orosz, illetve kínai szálairól, valamint annak további részleteiről ide kattintva olvashat.

Címlapképen: Barack Obama amerikai elnök, Joe Biden alelnök és a fia, Hunter Biden (b-j) a Georgetowni Egyetem és a Duke Egyetem kosárlabda-mérkőzésén a washingtoni Verizon Központban 2010. január 30-án. Fotó: MTI/EPA/UPI pool/Alexis C. Glenn

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igazad van! Az Eliosban nem mosott senki pénzt.
"Csak" lenyúltak több mint 10 milliárd Forintot az adófizetőktől.
Miután a hűséges legfőbb ügyész azt mondta, hogy nem volt semmilyen csalás, Pártunk és Kormányunk valahogy mégsem próbálta meg lehívni az eredeti EU-s támogatást. Vagyis az Eliosnak kifizetett pénz az adófizetőknek fáj.

Az általad olvasott Habony-Médaiművek erről nyilván nem írt, de sokan panaszkodtak az Elios féle lámpák gyenge fényére.
Vagyis egy kalap szamócát nem érnek az adófizetőknek több mint tíz milliárd forintba került lámpák.

Te is megismernéd a konkrétumokat Elios ügyben, ha elhagynád a Habony-Médiaművek univerzumot.
A gugli a te barátod is!! Elég annyit beírnod, hogy "Elios".
Örülök, hogy segíthettem!!

Miután te csak a saját szemednek hiszel, ismét leírom: A gugli a te barátod is!! Elég annyit beírnod, hogy "Elios".
Örülök, hogy segíthettem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés