Újabb dokumentum került nyilvánosságra Biden és fia korrupciógyanús ügyében

2020. október 20. 23:12

A Hunter Biden egyik laptopjának merevlemezéről készült másolatot egy laptopszervíz eljutatta az FBI-hoz, így szivárogtak ki a rajta lévő mailek a Biden család ukrajnai, oroszországi és kínai korrupciógyanús ügyleteiről.

2020. október 20. 23:12
null

Hétfő este közölte a Fox News, hogy megszerezte azokat a dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy Hunter Biden hagyta a Delaware állambeli Wilmingtonban található, The Mac Shop nevű laptopszervízben három, Macbook Pro típusú számítógépét, amelyek közül egyiknek a merevlemezét lemásolta a hely tulajdonosa, John Paul Mac Isaac, és továbbította az FBI-nak. Így szivárogtak ki a rajta lévő mailek a Biden család ukrajnai, oroszországi és kínai korrupciógyanús ügyleteiről – írja az Origo

„Az ukrán szál”

Az ukrajnai ügyek tekintetében a nyilvánosságra került e-mailekből az derül ki, hogy Hunter Biden már egy évvel azelőtt bemutatta apját – aki akkor a demokrata Barack Obama alelnöke volt – a Burisma ukrán energetikai nagyvállalat legfőbb vezetőinek, hogy Joe Biden pozíciójával visszaélve nyomást gyakoroljon Petro Porosenko akkori ukrán elnökre annak érdekében, hogy rúgja ki a Burisma korrupciógyanús ügyeit vizsgáló főügyészt, Viktor Sokint, mivel a korrupcióban érintett lehetett Hunter is, akinek az ebben játszott szerepét külön viszgálták – közli az Origo.

Mint írják,

Biden 1 milliárd dollár amerikai kormányzati támogatás megvonásával zsarolta Porosenkót, aki végül engedett és kirúgta Sokint.

Egy 2015 májusában keltezett elektronikus levélből az is kiderült, hogy Vadim Pozsarszkij, a Burisma igazgatótanácsának egyik tanácsadója megköszönte Hunter Bidennek, hogy bemutatta őt az apjának.

Fotó: Origo
Fotó: Origo

Hunter Biden 2014 áprilisától volt a Burisma igazgatótanácsának tagja, – havi 50 ezer dolláros – javadalmazásért, holott nem volt semmilyen cégvezetési tapasztalata, illetve nem rendelkezik diplomával az energetika területéről. 

A demokrata elnökjelölt és fiával kapcsolatos korrupciógyanús ügy orosz, illetve kínai szálairól, valamint annak további részleteiről ide kattintva olvashat.

Címlapképen: Barack Obama amerikai elnök, Joe Biden alelnök és a fia, Hunter Biden (b-j) a Georgetowni Egyetem és a Duke Egyetem kosárlabda-mérkőzésén a washingtoni Verizon Központban 2010. január 30-án. Fotó: MTI/EPA/UPI pool/Alexis C. Glenn

Kapcsolódó cikkek

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. október 21. 11:53
Semmi gond....
catalina9
2020. október 21. 11:22
Újabb dokumentum került nyilvánosságra Biden és fia korrupciógyanús ügyében" libsik...
ellenforradalmár
2020. október 21. 10:53
A laptopszerviz rövid i! Semmi köze a vízhez...
Anikó B.
2020. október 21. 08:16
Hajrá Trump!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik