Nem hagyom magam kiszorítani

2020. október 19. 15:07

Lázár János
Válasz Online
Tarlós jó főpolgármester volt, sokkal jobb, mint Karácsony. Interjú.

„Ön, a vidék hangja egyébként örül, hogy az óbudai mérnök helyett, akivel annyi konfliktusa volt, végre egy nyírségi parasztgyerek vezeti Budapestet?

Tarlós Istvánnal sok kérdésben nem értettem egyet, de becsültem a munkáját. Csak éppen nem féltem tőle. Az ő munkamódszere az, hogy berúgja az ajtót, asztalra csap, ordibál. »Rálép a szemüvegedre«. Én meg erre annyit mondtam: »Szervusz, István, hogy vagy?«. Rapcsákon nevelkedtem, engem senki sem tud megijeszteni. Tarlós méltatlan vereséget szenvedett. Jó főpolgármester volt, sokkal jobb, mint Karácsony. Csakhogy a Fidesznek meg kell barátkoznia a gondolattal: az volt a kizökkent idő, nem a mostani. Nem az a csoda, hogy leváltották Tarlóst, hanem az, hogy ilyen sokáig hivatalban tudott maradni. 

Bűnös város? Vörös rongyokba öltözött?

Minden nyugati főváros nyitott város, mindenhol baloldali az irányítás. Nem azt mondom, hogy ez természeti törvény, de azt igen, hogy a politikában vannak bizonyos adottságok, amelyek nem változtathatók meg néhány ciklus alatt.

Az ellenzék visszatérésében azért segített egy győri fazon. Bizonyos Borkai.

Nem titok, hogy sosem voltam Borkai híve. Számomra egyértelmű volt, hogy semmi keresnivalója a közösségünkben. A győri telekbizniszek megakadályozására tettem is lépéseket. Vele kapcsolatban tehát tiszta a lelkiismeretem. Egyébként meg sosem rejtettem véka alá a véleményemet: a Fidesz nagy versenyelőnye, hogy valódi néppárt, sokféle gondolat és habitus megfér benne. A Borkai-féléknek viszont nincs helye a pártban.”

(Valaszonline.hu)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyre jobban tetszik ez az ember. Jó Orbán utód lenne.

Ritka pimasz kérdező., érdemes az egész interjút elolvasni.
Lázáron persze nem tud kifogni, mert Stumpf egy nulla.
A krumplit és egyebeket nem tudom, hogy bizonyította-e valaki Szerencsen?
Ha nem, Stumpfot akár rágalmazásért be is lehet perelni.
Egyébként he lett volna is ilyen, bárki elfogadhat krumplit és szavaz Biróra.

"........végre egy nyírségi parasztgyerek vezeti Budapestet?"
Magyarország fővárosát.
Az ide bejelentkezett EU-s állampolgárok jóvoltából,ugye?
Azt gondolom, hogy a kerületi polgármestereket, képviselőket választhatják az eddigiek szerint.
Viszont Magyarország fővárosának polgármesterét az egész népnek kellene választania.

Lázár szépen rendbetette Szabó Tímeának a fejét, valahányszor a Parlamentben ömlött belőle a rágalom, és a hazugság. Jó volt látni, hallani.

Jó interjú.

Várjuk persze, hogy Stumpf hasonló stílusban kérdezze az összellenzék "sztárjait"...

Szerintem az utóbbi idők legérdekesebb eseménye ez a Lázár nagy-interjú.

Sajnos, a lakásbelső fényképet látva feldereng az éppen vásárhelyi kisebb lelkesedés oka. Nagyon szép, túl szép egy nagyon szegény országhoz. Engem nem zavar, sem Lázár stílusa, sem a magabiztossága és nagyon remélem, h. lesz ő még az első vonalban.

Az, h. mindenki az élet nagyon sok helyzetében annyit ér, pontosan annyit, amennyije van, akár pénzben, sőt, pénzben, nagyon is igaz. Legyen csak valakije az embernek beteg, kelljen csak taníttatnia a gyerekét és így tovább, rá kell jönnie mindenkinek, h. mennyire fontos a pénz. Nagyon. Lehet ezt talán kevésbé irritálóan kifejezni, és biztosan nem mindegy, hogyan, de ez a LÉNYEGEN mit sem változtat, ami pedig IGAZ, azon fölösleges szívózni. Talán olyan ez az igazság, amiről jobb, ha egy jómódú ember szemérmesen hallgat, de ennyit írhatunk csak ez ügyben Lázár számlájára, h. egy, a szegények számára nagyon kellemetlen axiómát nem restellt kimondani.

Mindenkinek meg kéne próbálni magából, a helyzetéből, igényességgel, önfegyelemmel, tanulással, munkával kihozni a maximumot.

Számomra érdekes, h. a balos gazdag az NEM irritáló. Sőt, a balos önkormányzati vezető "érdekes" felvétele sem annyira.

Elnézést, elgondolkodtam még egyszer ezen az annyit ér és minek mi az értéke problémán.

Az ennyit ér, az tényleg úgy működik, ahogy írtam. Ezen NEM leget segíteni, az élet nagyon sok helyzetében meghatározó kinek mije, mennyije van.

Viszont mindnyájan ismerünk olyan szegényeket, akik olyan okosok, h. világít a fejük, szinte tökéletesek valami értékes dologban, v. egyszerűen csak JÓK, mint emberek. Ők értékesek és megbecsüljük, szeretjük őket. Ez egy egészen más terep.

Néha eszembe jut, h. a gazdagok mit vesztenek azzal, h. a sok okos, kedves, vidám, vicces, és igen, értékes, szegény a körülményeik folytán a látókörükből, az életükből kiesik.

Az élet bonyolult.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés